Αυτή η γυναίκα έμεινε παράλυτη αφού χρησιμοποίησε τα πινέλα μακιγιάζ της κολλητής της

Υπάρχει λόγος που οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να δανειζόμαστε πινέλα, βουρτσάκια ή σφουγγαράκια και αυτή η ιστορία, πιθανώς, να είναι μία τρανταχτή απόδειξη.

Η Jo Gilchrist, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι την στιγμή που κάλυπτε ένα σπυράκι στο πρόσωπό της με το πινελάκι make up της κολλητής της θα της στερούσε τη δυνατότητα να περπατάει. Η 27χρονη αυστραλή, η οποία μάλιστα έχει και ένα γιο 2 χρονών, πιστεύει ότι ο σταφυλόκοκκος εισήλθε στο σώμα της μετά από αυτή την κίνηση.

Τρεις μήνες αφού αρρώστησε, οι γιατροί στο Princess Alexandra Hospital στο Brisbane, ακόμα προσπαθούν να απομακρύνουν το βακτήριο, το οποίο προσέβαλε την σπονδυλική της στήλη και την άφησε παράλυτη και γι’ αυτό το λόγο η Jo πρόκειται να περάσει και τους επόμενους τρεις μήνες εκεί με ισχυρά αντιβιοτικά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως δήλωσε η Jo, στην εφημερίδα Daily Mail Australia, το πρώτο πράγμα που παρατήρησε ήταν ότι δυσκολευόταν να διατηρήσει την στάση του σώματός της. Στην συνέχεια άρχισε να νιώθει λίγο πόνο ο οποίος, όμως, εξελίχθηκε σε χειρότερους πόνους κι από αυτούς που είχε στον τοκετό.
“Πραγματικά, νόμιζα ότι πεθαίνω”, δηλώνει, αλλά το χειρότερο ήταν το γεγονός ότι οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την αιτία του πόνου.

“Κάποια στιγμή, άρχισα να μουδιάζω και σταδιακά έχασα την αίσθηση στα πόδια μου”. Μπήκε κατευθείαν για χειρουργείο και οι γιατροί την έβαλαν σε τεχνητή κωματώδη κατάσταση.
Όταν ξύπνησε την ενημέρωσαν ότι είχε προσβληθεί από κάποια μορφή σταφυλόκοκκου χωρίς, όμως, να μπορούν να διαγνώσουν ακριβώς ποιο και από που προήλθε.
Τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου συναντώνται συνήθως στη μύτη ή στο δέρμα, αλλά χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα στον ανθρώπινο οργανισμό- ένα φαινόμενο που, σύμφωνα με τον Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, ονομάζεται “αποικιοποίηση”.

Εκείνη πιστεύει ότι κόλλησε το μικρόβιο από το πινελάκι της φίλης της, η οποία είχε μολυνθεί στο πρόσωπο από σταφυλόκοκκο, και ότι ο οργανισμός της δεν ήταν αρκετά δυνατός για να το καταπολεμήσει.
Μόνο που στην Jo, το βακτήριο δεν αρκέστηκε στο να προκαλέσει ακμή στο πρόσωπο, αλλά  έπληξε την σπονδυλική της στήλη τόσο σοβαρά που δεν θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει ή να ανακτήσει τον έλεγχο του εντέρου και της ουροδόχου κύστης της.
Το μεγαλύτερο μάθημα που μπορείς να πάρεις από αυτή την ιστορία, όμως, είναι το γεγονός ότι  η Jo κρατάει μία θετική στάση για το πρόβλημα της. Μάλιστα κατάφερε να κουνήσει τα δάχτυλα των ποδιών της και οι γιατροί ευελπιστούν ότι αν συνεχίσει έτσι, ίσως καταφέρει να περπατάει για μία ή δύο ώρες την ημέρα.

πηγή : cosmopolitan.gr