Αυτά τα χάπια είναι ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ και θα βοηθήσουν ενάντια στα σπυράκια, την πιτυρίδα ακόμη και τους κάλους. Τι υπέροχη είδηση

Για πολλούς από εμάς, η ασπιρίνη είναι εξίσου πιθανό να βρεθεί στις τσέπες ή τα πορτοφόλια μας όπως τα λεφτά ή τα κλειδιά.

Αλλά αυτό που λίγοι ξέρουν για αυτά τα μικροσκοπικά χάπια θαύμα είναι πόσο πολύπλευρα είναι. Εδώ είναι 10 αντισυμβατικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την ασπιρίνη.

Για την ακμή

Η ασπιρίνη είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδες φάρμακο. Δοκιμάστε την ανάμειξη 2-3 χαπιών μαζί με χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το άμεσα στα σπυράκια σας. Ξεπλύνετε την πάστα μετά από λίγα λεπτά.

Σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε το μείγμα σε ανοιχτές πληγές.

Αφαιρέστε τους λεκέδες ιδρώτα

Οι λεκέδες από ιδρώτα θα είναι παρελθόν, αν διαλύσετε ένα μόνο χάπι σε ζεστό νερό και το αφήσετε στον λεκέ για ένα βράδυ. Πλύνετε τα ρούχα σας κανονικά την επόμενη μέρα και θα είναι πεντακάθαρα για άλλη μια φορά.

Ανακουφίστε τα τσιμπήματα των εντόμων

Για την ανακούφιση από την φαγούρα των κουνουπιών, διαλύστε ένα χάπι σε μια κουταλιά νερό. Απλώστε το μείγμα στο τσίμπημα για μερικά λεπτά για να καταπραΰνει τη φαγούρα.

Μαλακώστε τους κάλους

Εάν είστε έτοιμοι να πείτε αντίο στους κάλους, ανακατέψτε επτά χάπια ασπιρίνης με 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και εφαρμόστε στα πέλματα των ποδιών σας. Καλύψτε τα πόδια σας με μια ζεστή, υγρή πετσέτα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Μόλις αυτό μαλακώσει, μπορείτε να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα με μια ελαφρόπετρα.

Για πιο υγιή μαλλιά

Τα κατεστραμμένα, θαμπά μαλλιά μπορούν να γίνουν και πάλι υγιή με μια θεραπεία νερού ασπιρίνης. Διαλύστε μερικά χάπια σε 1 φλιτζάνι νερό και ρίξτε το πάνω από τα μαλλιά σας. Αφήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Τα μαλλιά σας θα λάμπουν σαν καινούργια.

Για την πιτυρίδα

Για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, αναμείξτε δύο χάπια με ένα μόνο τμήμα του σαμπουάν και λούστε τα μαλλιά σας κανονικά. Τα παυσίπονα περιέχουν ακετυλοσαλικυλικό οξύ, το οποίο λειτουργεί ενάντια στους μύκητες και τα βακτήρια, τα δύο κύρια εναύσματα για την συσσώρευση πιτυρίδας.

Καθαρισμός δέρματος

Τα χάπια κάνουν θαύματα για το λιπαρό δέρμα και τους μεγάλους πόρους. Ανακατέψτε μερικά χάπια μαζί με λίγο νερό και τρίψτε τα προσεκτικά στο δέρμα σας.

Λουλούδια που κρατάνε περισσότερο

Για να βεβαιωθείτε ότι τα κομμένα άνθη σας αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα,προσθέστε μισή θρυμματισμένη ασπιρίνη στο νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε δώσει υπερβολική δόση στα λουλούδια σας, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα!

Για καθάρισμα

Οι μπανιέρες έχουν την τάση να καθαρίζονται δύσκολα από τα υπολείμματα σαπουνιού. Για να απαλλαγείτε από αυτό, προσθέστε πέντε δισκία στο νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να εφαρμόστε το υγρό στα τοιχώματα της μπανιέρας. Αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά, καθαρίστε με ένα υγρό πανί.

Μάσκα προσώπου

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της, η ασπιρίνη γίνετε μια καλή μάσκα προσώπου. Ανακατέψτε επτά χάπια με τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά πριν το ξέπλυμα.

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι αυτά τα μικρά παυσίπονα έχουν τόσες πολλές άλλες χρήσεις!


Πηγή / Copyright: hefty.co
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: taz.gr

πηγη: http://newsone.gr/ugeia/1203497-