Απόδραση σε έναν πανέμορφο προορισμό… Βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά της Πάργας

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας, χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια μικρή, καταπράσινη χερσόνησο που φτάνει μέχρι τα παράλια του Ιονίου και με απίθανη θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του πελάγους με φόντο τους Παξούς και Αντίπαξους, αποτελεί έναν από τους ωραιότερους καλοκαιρινούς (και όχι μόνο!) προορισμούς στη χώρα μας.

Η Πάργα χαρακτηρίζεται από μια νησιώτικη γοητεία, χάρη στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, που «σκαρφαλώνουν» μέχρι την κορυφή του λόφου, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο αέρα στην πόλη.

Το μεσαιωνικό κάστρο της Πάργας, προφύλασσε κάποτε τη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης και συνεχίζει να στέκει αγέρωχο κι επιβλητικό, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες.

Η Πάργα αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στην ευρύτερη περιοχή και όχι άδικα.

Απέναντι από την πόλη βρίσκεται το γραφικό νησάκι της Παναγιάς, στο οποίο είναι χτισμένη μια εκκλησία, ενώ υπάρχουν και μεσαιωνικά ενετικά και γαλλικά κτίσματα.

Οι εντυπωσιακές παραλίες και οι πανέμορφοι κολπίσκοι της περιοχής αποτελούν πόλο έλξης πολλών τουριστών, με την πιο γνωστή από αυτές (Βάλτος) να βρίσκεται στα δυτικά της Πάργας. Στον κόλπο του Λύχνου υπάρχουν οι περίφημες θαλάσσιες Σπηλιές. Επιβάλλεται να κάνετε μια βαρκάδα και να θαυμάσετε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο… απολαμβάνοντας το μπάνιο σας και μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η μεγαλύτερη σπηλιά, το Σπήλαιο της Αφροδίτης, είναι επισκέψιμη μόνο με σκάφος.

 

Παραλίες

Πολύ εύκολα θα βρεθείτε στις πανέμορφες οργανωμένες πλαζ που βρίσκονται μέσα στον οικισμό της Πάργας αλλά και στις ερημικές, στις οποίες η πρόσβαση γίνεται κυρίως από τη θάλασσα αλλά και οδικώς. Μέσα στην Πάργα και μπροστά στην παραλιακή οδό είναι οι παραλίες Κρυονέρι και Πίσω Κρυονέρι.

Παραλία Πίσω Κρυονέρι

Στα δυτικά της πόλης και σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο κόλπος του Βάλτου με την ολόχρυση αμμουδιά που καταλήγει στο ακρωτήριο Χελαδιό, όπου η Μονή Βλαχέρνας και χαμηλότερα η Μονή Αγίου Σπυρίδωνα. ΒΔ βρίσκονται οι παραλίες Σπαρτίλα, ο Άγιος Σώστης η παραλία Σαρακίνικο και λίγο πιο βόρεια το Μπερετίνικο.

Άγιος Σώστης

Σαρακινίκο

Από τη νότια πλευρά περνώντας από το Χαγιόπουλο, το Μονόλιθο και την Πωγωνιά, το Σκέμπη και το Πριόνι, καταλήγουμε στη μεγάλη βοτσαλωτή αμμουδιά του Λύχνου με τις μικρές σπηλιές, 4 χλμ. από την Πάργα και μόλις 1 χλμ. μακριά δρόμος κατηφορικός θα σας οδηγήσει στην παραλία του Αγ. Γιαννάκη με την πηγή του γλυκού νερού που αναβλύζει στο κέντρο του.

Λύχνος

Άι Γιαννάκης


Σύβοτα

Από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς είναι τα Σύβοτα.

Τα Σύβοτα σε απόσταση 25 χιλιομέτρα απο την Πάργα, μοιάζουν εξωτικά στα μάτια του επισκέπτη που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει παραλίες με λευκή άμμο και τυρκουάζ νερά στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Κοντά στα Σύβοτα και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων απο την Πάργα, υπάρχουν επίσης και άλλες εκπληκτικές παραλίες, όπως το Ζέρι, η Ζάβια, η Μεγάλη Άμμος, η Μικρή Άμμος, η Μπέλα Βράκα και πολλές ακόμα που θα εντυπωσιάσουν με την καθαρότητα και το χρώμα των νερών.

Ζάβια

Μεγάλη άμμος

πηγή : http://masternews.gr/