Απεργία με τρακτέρ για το ΠΑΜΕ

Οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, συμβολικά, στην προσπάθεια τους να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου και έτσι η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, πήρε άλλη διάσταση. Μαζί με τους αγρότες και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου γάλακτος, ορισμένοι συνταξιούχοι, μαθητές και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Κατά τα άλλα, η πανελλαδική απεργία, δεν έδειξε να «αγγίζει» πολλούς στα Τρίκαλα. Αν και το ΠΑΜΕ, φρόντισε να κρατήσει τα προσχήματα της απεργίας και συγκέντρωσε τον περισσότερο κόσμο.

Η απεργιακή συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Παρόντες, εργαζόμενοι και άνεργοι, άνθρωποι που προβληματίζονται για την επόμενη μέρα, άνθρωποι που αντιδρούν στα νέα μέτρα του Μνημονίου. Ακολούθησε, ως είθισται, πορεία στους δρόμους της πόλης, με τα τρακτέρ να κινούνται μπροστά και τον κόσμο να ακολουθεί φωνάζοντας συνθήματα.

Στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης, απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» Αποστόλης Θωμόπουλος , ου συντονιστικού του μαθητών, αλλά και ο Δημήτρης Ααρμάγος, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του εργοστασίου γάλακτος «Τρικκη».

Την κεντρική ομιλία, έκανε το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Δ.Σ. του Εργατικού κέντρου Τρικάλων Γιώργος Λιατίφης, υπογραμμίζοντας ότι η χθεσινή απεργία, «είναι εφαλτήριο για τη συνέχεια». «Στέλνουμε μήνυμα από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων.   Ακυρώσαμε την προσπάθεια της εργοδοσίας σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αλλά και των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να υπονομεύσουν αυτή την απεργία. Ακυρώσαμε την επιδίωξή τους να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου, σιωπή των αμνών, ή το πολύ να γίνει μια διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμο», είπε ο κ. Λιατίφης και πρόσθεσε: «Κι αυτό γιατί την επιτυχία της γενικής απεργίας την φοβούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει! Ξέρουν από τι κινδυνεύουν! Ανησυχούν και μόνο στην ιδέα ο εργαζόμενος λαός να γίνει αληθινά πρωταγωνιστής και όχι θεατής, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο».

Στην ομιλία του κατέκρινε την διοίκηση του εργατικού κέντρου για την ανακοίνωση περί απεργιακής συγκέντρωσης του, με απόφαση του Δ.Σ., όπως επίσης και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι «αριστεροί τους κολαούζοι» μια αγκαλιά για ένα κοινό σκοπό , τον εγκλωβισμό εργατών που θέλουν να αντιδράσουν , που λένε δεν πάει άλλο, δεν πληρώνουμε άλλο την πολιτική κυβερνήσεων , ΕΕ και κεφαλαίου. Μια αγκαλιά μαζί για να μη φύγει κανείς από τη «στρούγκα» και συναντηθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα σε δρόμο αμφισβήτησης και ανατροπής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Στέλνουμε μήνυμα!! Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για νέες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Τώρα δοκιμάζουμε την δική μας δύναμη, λέμε το δικό μας όχι, κάνουμε την δική μας εργατική λαϊκή αντιπολίτευση. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη και δεν την έχει δοκιμάσει ακόμη».