Αν θέλετε έξυπνα παιδιά διαβάστε τους… παραμύθια

«Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι έξυπνα, διαβάστε τους παραμύθια. Αν θέλετε να είναι ακόμη πιο έξυπνα διαβάστε τους ακόμη πιο πολλά.» είχε πει κάποτε ο Α.Αϊνστάιν και έχει απόλυτο δίκιο.

Το πως προσεγγίζουμε την παιδική ηλικία των παιδιών μας είναι το αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο εμείς μεγαλώσαμε.

Αν το μυαλό σας είχε πολλά ερεθίσματα όσο ήσασταν παιδιά τότε θα είστε πιο έξυπνοι σαν ενήλικες.

Όταν διαβάζετε παραμύθια στα παιδιά σας δίνετε ερεθίσματα στα παιδιά σας και τους κάνετε να σκέφτονται, να φαντάζονται και να κάνουν όνειρα και υπέροχες σκέψεις. Όσο πιο πολύ διαβάζετε στα παιδιά σας τόσο πιο πολύ δουλεύει το μυαλό τους .Δεν είναι οι λέξεις που τα κάνουν πιο έξυπνα αλλά η επιρροή των παραστάσεων και των κινήσεων σε έναν εγκέφαλο που ακόμη αναπτύσσεται.Είναι η ίδια η φαντασία που βοηθά τον εγκέφαλο να αναπτύσσεται καλύτερα.

Το να μην διαβάζετε στα παιδιά σας δεν σημαίνει ότι θα δημιουργήσετε παιδιά χωρίς καθόλου μυαλό και εξυπνάδα. Απλά το παιδί σας θα είναι ένα μέσο παιδί που δεν θα έχει καθόλου φαντασία.

Ακόμη το ίδιο συμβαίνει και στα παιδιά που μεγαλώνουν με πολύ αγάπη και νιώθουν την αγάπη. Όταν δίνετε αγάπη στα παιδιά σας ενεργοποιείτε τα αντίστοιχα συναισθήματα. Όσο  αγκαλιάζετε, φιλάτε και φροντίζετε τα παιδιά σας τότε αναπτύσσονται και παρόμοια συναισθήματα σε εκείνα.

Αν κάνετε και τα δυο, δηλαδή αν τους διαβάζετε και τους δείχνετε αγάπη τότε θα μεγαλώσετε έξυπνους και γεμάτους αγάπη ενήλικες.

Ξεκινήστε να του  διαβάζετε  από πολύ μικρή ηλικία ακόμη και αν το παιδί σας δεν καταλαβαίνει τις λέξεις. Δεν είναι ποτέ νωρίς για να ξεκινήσετε να διδάσκετε στο παιδί σας την αξία της αγάπης και την αίσθηση της φαντασίας…

πηγή : babyradio.gr – Γκαλίτσιου Μαριάννα