Αλμυρό τσουρέκι με τρία τυριά

Υλικά :

2,5 φλυτζανια αλεύρι

1/2 κ.τ.γλ μπέικιν

2/3 ενός κύβου φρέσκα μαγιά

2 κ.τ.γλ. ζάχαρη

1 κ.τ.γλ. αλάτι

2 κ.τ.σ. βούτυρο φρέσκο κλαριφιέ

1 κούπα γάλα

200 γρ. φέτα

200 γρ. μοτσαρελα

200 γρ. γκουντα

1 κρόκος αυγού

1 κ.τ.γλ. γιαούρτι

λίγο σουσάμι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε την μαγιά.  Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο (ή το ανακατεύουμε με το σύρμα), το μπέικιν, την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.  Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το γάλα με την μαγιά.  Ζυμώνουμε ελαφρά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 30′ λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε τρία μέρη και σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα (όχι πολύ λεπτά) με την βοήθεια του πλάστη μας.  Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε φέτα, μοτσαρελα, γκουντα και τα ρολαρουμε κατά μήκος,  έτσι έχουμε τρία κορδόνια. Τα ενώνουμε και κάνουμε μία πλεξούδα.  Βαζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε την πλεξούδα μας.  Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γιαούρτι και αλείφουμε την πλεξούδα, αν επιθυμούμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180° για 25′ -30′ από κάτω με αέρα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.