Ακολουθώντας τους μεγάλους δρόμους ξεγνοιασιάς που σε πηγαίνει μία Harley… Ανοικτή πρόσκληση προς τους χαρλεάδες των Τρικάλων

Ανοικτή πρόσκληση από τον πρόεδρο του HOG ATHENA CHAPTER Νίκο Διακοδημήτρη προς τους χαρλεάδες των Τρικάλων-Δύο Τρικαλινοί στο Δ.Σ. της «ομάδας εθελοντών» του Chapter της Αθήνας

Harley-Davidson… Στο άκουσμα και μόνο το πρώτο που σκέφτεται κάποιος είναι η ελευθερία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο χαρακτηρισμός «Great Freedom Machines» γεννήθηκε αποκλειστικά και μόνο για τις συγκεκριμένες μηχανές  που για τους fans μετατρέπονται σε εμμονή. «Δεν υπάρχει κανένα άλλο μηχάνημα στη γη που να μπορεί να μεταφέρει αυτό το αίσθημα της ελευθερίας» τονίζουν οι ίδιοι οι χαρλεάδες. Και μόνο όσοι τις έχουν οδηγήσει μπορούν να το επιβεβαιώσουν αυτό. Πάνω απ’ όλα όμως πρόκειται για έναν τρόπο ζωής, ένα πάθος επάνω σε δύο τροχούς για το οποίο ζουν κι ανασαίνουν από απλοί άνθρωποι και επιχειρηματίες, μέχρι και celebrities και λάτρεις της μηχανοκίνητης τέχνης.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

Θα ακολουθήσω τους μεγάλους δρόμους ξεγνοιασιάς όπου σε πηγαίνει η Harley, από την στιγμή που βάλεις στη ζωή σου τα 750 κυβικά της και πάνω… παρέα με τους χαρλεάδες του Hog Athena Chapter. Μία παρέα κατόχων Harley Davidson ανάμεσα στους οποίους και δύο Τρικαλινοί. Ο πρόεδρος (editor) της «Ομάδας Εθελοντών», όπως αυτοσυστήνονται, Νίκος Διακοδημήτρης μου μιλά για τη λατρεία που ονομάζεται Harley, τα σχέδια για τις επόμενες εξορμήσεις, την ιδιαίτερη σχέση με το Νομό κι απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς τους χαρλεάδες των Τρικάλων να ενσωματωθούν στην ομάδα.

-Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιοκτητών Harley;

-HOG ATHENA CHAPTER: Δεν είμαστε σύλλογος αλλά μια ομάδα  μοτοσυκλετιστών  κάτοχοι  H.D.  που κηδεμονεύεται από την ομώνυμη επίσημη αντιπροσωπεία στην Αθήνα.

«That’s another way of life…. Our life…»
Ο Νίκος Διακοδημήτρης

-Πόσα μέλη αριθμεί;

-Αριθμεί 400 περίπου ενεργά μέλη (ταμειακά εν τάξει), τα οποία συνεχώς αυξάνονται.

-Ποιοι απαρτίζουν το ΔΣ;

– Το Δ.Σ ή Ομάδα Εθελοντών, όπως μας αρέσει να το ονομάζουμε, απαρτίζεται από 15 άτομα εκ των οποίων οι  πέντε (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Ταμίας, Γενικός Γραμματέας  και  ο Αντιπρόσωπος της Εταιρίας Αριστείδης Αθανασίου ) είναι οι primary officers, που αποφασίζουν για τα πλέον σημαντικά θέματα του chapter. Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται  από τα μέλη της Ομάδας Δρόμου (Ηead Road Captain & Road Captains), τον Editor Officer, τον Historian Officer, τον υπεύθυνο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων (Activities Officer),  τον υπεύθυνο για θέματα μελών (Membership Officer), την Photographer Officer και τέλος την Ladies of Harley (υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις των γυναικών του chapter μας).

-Ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ. είναι και δύο Τρικαλινοί;

-Μάλιστα. Δύο παιδιά με καταγωγή από τα Τρίκαλα  η Κατερίνα Τσόγια  από τη θέση της φωτογράφου  κι ο Βαγγέλης Φάλιας από τη θέση του Activities officer είναι ανάμεσα στα μέλη της ομάδας  εθελοντών και μάλιστα με πολύ αξιόλογη δραστηριότητα.

Οι Τρικαλινοί  Κατερίνα Τσόγια  από τη θέση της φωτογράφου  κι ο Βαγγέλης Φάλιας από τη θέση του Activities officer είναι ανάμεσα στα μέλη της ομάδας  εθελοντών και μάλιστα με πολύ αξιόλογη δραστηριότητα.

-Απευθύνετε κάλεσμα προς τους Harleάδες των Τρικάλων να ενσωματωθούν στο Σύλλογο;

Το chapter μας είναι ανοικτό σε όλους τους κατόχους Harley Davidson  στην Ελλάδα  και με μεγάλη μας χαρά,  εφόσον διαπιστώσουμε επιθυμία τους να ενσωματωθούν στο chapter μας,   θα αναλάβουμε να κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτείται για αυτό. Ένα απλό τηλεφώνημά τους, αρκεί. Στο σημείο αυτό θα ήθελα πάντως να σας διευκρινίσω ότι στην Ελλάδα λειτουργεί παράλληλα με το Hog Athena Chapter  και το Hog Thessaloniki Chapter  με έδρα την ομώνυμη πόλη.

-Αλήθεια, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τον αριθμό των Harley που κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

-Δυστυχώς  δεν μπορώ να σας πληροφορήσω για κάποιο απόλυτο νούμερο, καθώς ακόμα και οι επίσημες αντιπροσωπείες δεν διαθέτουν αυτήν την πληροφόρηση. Θα μπορούσα όμως να σας μεταφέρω την προσωπική μου εκτίμηση ότι από το 1993 που ιδρύθηκε η πρώτη αντιπροσωπεία Harley Davidson  στην Αθήνα μέχρι σήμερα θα πρέπει να έχουν ταξινομηθεί περίπου 8.000 μοτοσυκλέτες H.D.

– Στο παρελθόν έχετε κάνει δράσεις στο Νομό;

To 2014  το ετήσιο θεσμικό μας Rally 1000 Miglia  έλαβε χώρα στον Νομό σας με έδρα των εξορμήσεών μας  την  πανέμορφη Ελάτη. Περίπου 120 μοτοσυκλέτες , ανάμεσά τους και εκπρόσωποι από την Βουλγαρία και την Τουρκία διήνυσαν μέσα σε 3 μέρες περισσότερο από 1000 μίλια , 400 εκ των οποίων στην περιφέρεια  του Νομού σας. Εκτός όμως από αυτήν την εκδήλωση πολλοί προορισμοί μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  προβλέπουν διελεύσεις  μέσω του Ν. Τρικάλων.

Οι Τρικαλινοί Κατερίνα Τσόγια και Βαγγέλης Φάλιας

-Ποια είναι η επόμενη δράση που προγραμματίζετε;

-Η τελευταία εκδρομή του chapter  μας για το 2016 έχει προγραμματιστεί για τις 5 & 6/11/16  με προορισμό την Ναύπακτο. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ετοιμάσει το ετήσιο πρόγραμμα  εκδρομών για το 2017 , το οποίο θα περιλαμβάνει μία εκδρομή εξωτερικού, το ετήσιο θεσμικό μας 1000 Miglia ride, την κλασσική ετήσια μονοήμερη (σκληρή) διαδρομή του Hog run,  3 τριήμερες, 3 διήμερες και 3-5 μονοήμερες σε τοποθεσίες που θα ανακοινωθούν στα μέλη μας τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου κατά τη διαδικασία κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας μας.  Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε η  ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων να αποτελέσει τελικό ή ενδιάμεσο προορισμό κάποιων εκ των εξορμήσεών μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας ενημερώσω ότι  εκτός από τις εκδρομές μας κάθε χρόνο προβλέπονται και άλλες αξιόλογες δράσεις, όπως σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης (θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση), φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αιμοδοσίες., κ.ά., αποδεικνύοντας έτσι και το ενδιαφέρον του chapter  για το κοινωνικό σύνολο.

«Το chapter μας είναι ανοικτό σε όλους τους κατόχους Harley Davidson  στην Ελλάδα  και με μεγάλη μας χαρά,  εφόσον διαπιστώσουμε επιθυμία τους να ενσωματωθούν στο chapter μας,   θα αναλάβουμε να κάνουμε όλες τις ενέργειες που απαιτείται για αυτό»

-Τι αναζητούν όσοι επιλέγουν μία Harley;

Η μοτοσυκλέτα HD είναι ένας θρύλος, με ιστορία 113 ετών. Όλοι λοιπόν θέλουν να οδηγήσουν αυτόν τον θρύλο πιστεύοντας ότι όσα έχουν ακούσει, διαβάσει ή φανταστεί θα γίνουν μια πραγματικότητα με ζωντανούς πρωταγωνιστές τους εαυτούς τους. Καμία άλλη μάρκα μοτοσυκλέτας δεν μπορεί να προσφέρει αυτές τις μοναδικές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει μία HD.  Ό,τι όμως και να σας πω δε θα μπορέσετε ποτέ να το καταλάβετε παρά μόνο όταν γίνεται κομμάτι αυτού του ονείρου. Το τελευταίο πάντως πράγμα που αναζητάει όποιος επιλέξει μια H.D. είναι η αίσθηση της ταχύτητας. Ο χρόνος πάνω σε μια μηχανή  H.D. κυλάει σε τέτοιο ρυθμό που να επιτρέπει στους αναβάτες της να απολαμβάνουν  την διαδρομή,  χωρίς να προβληματίζονται από μεγάλες ταχύτητες και επικίνδυνους ελιγμούς. Αυτό δε σημαίνει ότι οι επιδόσεις μιας HD είναι φτωχές, αντίθετα μάλιστα.  Απλά  εάν το κριτήριο επιλογής ενός υποψήφιου αναβάτη είναι το κυνήγι του χρόνου η HD δε θα πρέπει να είναι ανάμεσα στις επιλογές του.

-Είναι έρωτας αυτή η μηχανή;

-Ο έρωτας στη ζωή μας είναι κάτι που όλοι το θέλουμε αλλά δεν ξέρουμε ποτέ πότε θα μας έρθει  και με ποια μορφή. Επομένως αυτό που μπορώ να σας απαντήσω είναι η προσωπική μου εμπειρία με αυτή την μηχανή, η οποία από τότε που μπήκε στη ζωή  μου δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν άλλον πειρασμό. Όλοι μας περνάμε δύσκολες στιγμές στη ζωή μας στις οποίες ψάχνουμε πάντα κάτι  να μας ηρεμήσει και να μας βοηθήσει να βρούμε τις ισορροπίες μας . Αν λοιπόν μια βόλτα με μια HD μπορεί να σου προσφέρει αυτό το αίσθημα είναι δυνατόν να μην είσαι ερωτευμένος μαζί της;

-Σου δίνει ελευθερία;

-Προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι μηχανές δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας. Άλλες λιγότερη και άλλες περισσότερη. Επαναλαμβάνω όμως ότι ο τρόπος οδήγησης αυτής της μοτοσυκλέτας είναι τέτοιος που σε συνδυασμό με την αύρα των 113 ετών ιστορίας σε οδηγεί σε υπέρτατα επίπεδα ξενοιασιάς και φυγής από την πραγματικότητα. Επομένως, δε σου δίνει μόνο την αίσθηση αλλά και σε απελευθερώνει πραγματικά, σωματικά και κυρίως ψυχικά, μια μορφή ψυχοθεραπείας  ας πούμε.

-Το να έχεις μία Harley είναι τρόπος ζωής;

Πιστεύω  πως η κατοχή μιας HD δεν είναι τρόπος ζωής, απλά σου αλλάζει τη ζωή. Όταν αποφασίσεις να αγοράσεις μια μηχανή σαν αυτήν, αυτόματα εντάσσεσαι  στην νοοτροπία και φιλοσοφία της χαλαρότητας. Έχω κάνει πάνω από 400.000 χλμ με τις μηχανές μου έως σήμερα.. Σε κανένα από τα ταξίδια μου δεν κουβεντιάζω με τους φίλους και συνoδοιπόρους  μου τα προσωπικά μου προβλήματα. Ο καθένας από εμάς όταν αποφασίζει να καβαλήσει τη μηχανή του είτε μόνος του, είτε μέσα στο κονβόι μας, έχει πάρει απόφαση να πετάξει όλες τις σκοτούρες και να κουβεντιάσει με τον εαυτό τους ή τους άλλους πράγματα ανούσια, ανόητα για κάποιους, πλάκες, αναμνήσεις ακόμα και μικροατυχήματα, όλα σχεδόν με επίκεντρο τις μηχανές με αποτέλεσμα όταν γυρίζει σπίτι του να έχει ξαλαφρώσει και να αντιμετωπίζει την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ναι, αυτό είναι μια αλλαγή τρόπου ζωής. Ακόμα και ο  τρόπος που ντυνόμαστε όλοι, δείχνει ανεμελιά, ανάγκη απόδρασης από την καθημερινότητα και όχι σνομπισμό ή τάση για εκφοβισμό των άλλων όπως πολλοί ίσως πιστεύουν. That’s another way of life…. Our life…

-Που μπορεί να σας βρει κάποιος;

-Η επικοινωνία οποιουδήποτε θέλει να μάθει για εμάς ακόμα και να ταξιδέψει μαζί μας ανεξάρτητα εάν είναι κάτοχος μιας HD ή άλλης μάρκας μηχανής μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Πληκτρολογώντας στο αγαπημένο  μας  Facebook : HOG ATHENA CHAPTER , θα μπει σε ένα  κόσμο 1400 μελών γεμάτο με φωτογραφίες , videos , ανακοινώσεις και οτιδήποτε άλλο  μπορεί να του ανεβάσει τη  διάθεση. Ζητώντας να γίνει μέλος αυτής της ομάδος αποκτά τη δυνατότητα να επεμβαίνει ενεργά και να σχολιάζει (πάντα με κόσμιο τρόπο)  ότι τον ενδιαφέρει. Το site  μας www.hogathenachapter.gr  μπορεί επίσης να του εξασφαλίσει άμεση επικοινωνία μαζί μας.  Η αντιπροσωπεία της ΗD στον Ταύρο, Πειραιώς 187, τηλέφωνο  2103410850 είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.  Εκεί το εξυπηρετικότατο προσωπικό μπορεί  να τον φέρει σε επαφή μαζί μας , να τον βοηθήσει να ανταλλάξει τη μηχανή του ή να αγοράσει μια καινούργια HD  ή απλά να αγοράσει κάποιο είδος  ρουχισμού ή αξεσουάρ για εκείνον και την οικογένειά του.

Οι Τρικαλινοί Κατερίνα Τσόγια και Βαγγέλης ΦάλιαςΟ Νίκος Διακοδημήτρης