To αισιόδοξο μήνυμα των Χριστουγέννων κυριάρχησε στη γιορτή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Το αισιόδοξο μήνυμα που φέρνουν τα Χριστούγεννα για όλο τον κόσμο, κυριάρχησε στην ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του Σχολείου, τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές για τις εορτές. Παρουσία των γονέων τους και συγγενικών τους προσώπων, τα παιδιά της Γ’ τάξης που φέτος ήταν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη γιορτή, απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα και παρουσίασαν δύο θεατρικά.

Η έναρξη έγινε με σύντομη ομιλία της Διευθύντριας του Σχολείου κ. Παρασκευής Λάππα, η οποία καλωσόρισε τους γονείς και τους μαθητές και απηύθυνε σε όλους τις ευχές για καλά Χριστούγεννα.

Με πολύ ταλέντο και ξεχωριστές εμφανίσεις, οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ2, παρουσίασαν το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Φρικαντέλλα. Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”.

Επίσης, από τους μαθητές του Γ3 παρουσιάστηκε επίσης το χριστουγεννιάτικο θεατρικό “O ράφτης, ο Επαμεινώνδας, τα ξωτικά κι ο Αι Βασίλης”.

Από την χορωδία του σχολείου που αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων Ε’ και ΣΤ’ ακούστηκαν η “Άγια Νύχτα”, “o μικρός τυμπανιστής “, τα “Tρίγωνα Κάλαντα”, τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.    Για την διοργάνωση της γιορτής συνεργάστηκαν η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Ελένη Τσιρογιάννη οι δασκάλες των τμημάτων της Γ’ τάξης Βασιλική Πέτρου, Δήμητρα Κορφιάτη και Αλεξάνδρα Μίγκα. Την επιμέλεια των σκηνικών της εκδήλωσης είχε ο καθηγητής των εικαστικών κ. Ιωάννης Τασιάκης και την μουσική επιμέλεια η καθηγήτρια της μουσικής κ. Γιολάντα Ζάχου.