ΑΓΩΝΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ… Όλοι στην συγκέντρωση των Τρικαλινών δημοσιογράφων

ΑΓΩΝΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ… Όλοι στην συγκέντρωση των Τρικαλινών δημοσιογράφων το Σάββατο, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

“«Κάθε άνθρωπος είναι τόσο μικρός όσο ο φόβος που αισθάνεται και τόσο μεγάλος όσο ο εχθρός που επιλέγει» Eduardo Galeano

ΑΓΩΝΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ… Όλοι στην συγκέντρωση των Τρικαλινών δημοσιογράφων αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Και να που μία εβδομάδα μετά την υποτιθέμενη τρίμηνη παράταση για την οποία δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ηλίας Πετρόπουλος για το αγγελιόσημο, δέσμευση που οδήγησε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των Ενώσεων δημοσιογράφων να σπάσουν την προηγούμενη απεργία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταθέτει εσπευσμένα και ξεπερνώντας κάθε όριο εθελοδουλίας το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος, οι απλοί δημοσιογράφοι απεργούμε ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Απεργούμε και αγωνιζόμαστε με όλη την εργαζόμενη κοινωνία, με τους επισφαλώς εργαζόμενους, με τους ανέργους, με τους απλήρωτους, με τα μπλοκάκια, με όλους εκείνους που αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές, να μην περάσει το νομοσχέδιο. Να μην περάσει ο αφανισμός του κλάδου. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ξεπουλημένοι στο σύστημα, όπως δεν είναι όλοι οι γιατροί φοροφυγάδες, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπέληδες, όλοι οι δικηγόροι ή οι μηχανικοί λαμόγια.

Η ισοπέδωση των πάντων δημιουργεί ενοχικά σύνδρομα σε όλους τους εργαζόμενους. Εμποδίζει την ένωση όλων των εργαζομένων ενάντια σε όλα εκείνα που συνθλίβουν τις ζωές μας. Χιλιάδες δημοσιογράφους ο μέσος πολίτης δεν τους γνώρισε και δεν τους γνωρίζει. Είναι όλοι αυτοί που το πρόσωπό τους δεν έγινε γνωστό μέσα από τις κάμερες αλλά έβγαζαν ή βγάζουν τον κύριο όγκο της δουλειάς, σε εφημερίδες, σε ραδιοφωνικά στούντιο, σε τηλεοπτικά πλατό, σε αίθουσες σύνταξης ηλεκτρονικών σελίδων. Αυτούς τους δημοσιογράφους το νομοσχέδιο επιχειρεί να τους συνθλίψει. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω εξαθλίωση, τη φίμωση, την παράδοση της ελεύθερης αγωνιζόμενης δημοσιογραφίας στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

• Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν τον δημοσιογράφο φτωχό και εξαθλιωμένο, έρμαιο των συμφερόντων των εργοδοτών, χωρίς άποψη, χωρίς θέση, αποκομμένο και σε αναντιστοιχία με τα κοινωνικά προβλήματα

• Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημοσιογραφία από και για την κοινωνία.

• Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναφορά της συλλογικής σύμβασης Αγωνιζόμαστε για:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρο χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Οι δημοσιογράφοι των Τρικάλων