Αγρότες: αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε-Με τα τρακτέρ στην πλατεία στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο της 23ης Νοεμβρίου

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα ετοιμάζονται να προσέλθουν στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων οι αγρότες στις 23 Νοέμβρη, ημέρα του Παναγροτικού Συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί.Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τον προγραμματισμό της δράσης των αγροτών μίλησαν σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη» σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών απηύθυναν κάλεσμα προς όλους τους αγροκτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην Πανελλαδικής απεργία του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη και στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη ώρα 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Ο πρόεδρος της Άνοιξης, Αποστόλης Θωμόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τα μέτρα του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ τον περασμένο Αύγουστο. Πρόκειται για μέτρα σκληρά που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, μαζί και των αγροτών, για την ανάπτυξη και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Αυτά σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, τις ζημιές που δεν καλύπτει και αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα αποτελούν εργαλείο εξόντωσης και ξεκληρίσματος, οδηγούν την αγροτιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην στρατιά του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών, χωραφάδων-τσελιγκάδων.

Παράλληλα , με τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου που προωθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιστρατεύουν και προπαγανδιστικά κόλπα ότι θα πάρουν ισοδύναμα μέτρα για να απαλύνουν δήθεν τα δυσβάσταχτα βάρη που μας φορτώνουν.

Θυμίζουν την παροιμία «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι». Τυρί στη φάκα αποτελεί η προπαγάνδα τους. Να μην τσιμπήσει κανένας μας, στον ύπνο θέλουν να μας βάλουν. Καμιά ανοχή και αναμονή.  Αρκετά  πληρώσαμε  αρκετά  ματώσαμε.

Τα μέτρα του μνημονίου δεν διορθώνονται. Το μόνο ισοδύναμο μέτρο θα ήταν να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που μένει άθικτο, να φορολογηθεί τώρα με 45%. Αυτό τσέπωσε και συνεχίζει να τσεπώνει τον πλούτο που παράγουμε και κάθε είδους προνόμια από το κράτος και την Ε.Ε.

Τι διεκδικούν