Έργα και ημέρες του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολακη

Από τον Τομέα Υγείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ο πολύπαθος και ευαίσθητος κοινωνικά τομέας της υγείας βάλλεται και πάλι . Ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης εν μέσω δημοσίων αντιδικιών με τον διορισμένο απο την ίδια τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννόπουλο , ζήτησε την παραίτησης του και τελικά τον αντικατέστησε. Αιτία η καταγγελία όλου του ΔΣ οτι ο κ. Πολάκης παρανόμως πήρε στο σπίτι του τα βιογραφικά των υποψηφίων γιατρών τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας της χώρας . Ενώ την αρμοδιότητα την ειχε αποκλειστικά το ΚΕΕΛΠΝΟ . Ο ίδιος δημοσίως το παραδέχθηκε και δικαιολογούμενος αναφέρθηκε σε κακοδιαχείριση και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιλογή τους .

Όλα αυτά δημιουργούν πέρα από ερωτηματικά και σαφείς αμφιβολίες για τη δημοκρατική και σύννομη λειτουργία του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων Οργανισμών του .

Τα ερωτηματικά λοιπόν είναι σαφή:

1) Ποιος τελικά διοικεί το Υπουργείο Υγείας?
2) Γνωρίζουνε ο Υπουργός και ο Αν. Υπουργός το νομικό πλαίσιο των οργανισμών που εποπτεύουν , όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ ;
3) Η ομολογία του ίδιου του Αν . Υπουργού οτι υπήρχε παρέμβαση εκ μέρους του δεν δημιουργεί προβληματισμό στον Υπουργό Υγείας , τον Πρωθυπουργό ; Οταν μάλιστα η ενλόγω προκήρυξη αφορά στις ΜΕΘ και το άνοιγμα των δεκάδων κλινών σε αυτές που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, η Δικαιοσύνη δεν οφείλει άραγε να παρέμβει αυτεπάγγελτα οταν δημοσίως υπάρχουν αλληλοκαταγγελίες Διοικητή και Υπουργού για τη νομιμότητα της διαδικασίας στελέχωσής τους;

Σε τοπικό επίπεδο, το ΚΙΝΗΜΑ καλεί το μέλος του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της βουλής , βουλευτή κ. Σάκη Παπαδόπουλο, καθώς και τους βουλευτές κ.Σιμορέλη και Κα Δριτσέλη

να δώσουνε σαφείς εξηγήσεις για τα έργα του κ. Πολακη και κατά πόσο αυτά ταιριάζουν με την πολυδιαφημιζόμενη ηθική της Αριστεράς.

Και επιτέλους

Για πόσο ακόμη ο χώρος της Υγείας, με τα προβλήματα που έχει , θα ανέχεται συμπεριφορές του “αριστερού ” ήθους και ύφους του κ. Πολακη?

Τομέας Υγείας  του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ