Έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο Δέλτα Λαρίσης

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των κατοίκων έξω από το Δημαρχείο Τρικκαίων

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής του Δέλτα Λαρίσης για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο πρώην ΑΤΛΑΝΤΙΚ. Διαμαρτυρίες τις οποίες εξέθεσαν εντόνως κι ευρέως σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί έξω από το Δήμαρχείο και κατόπιν αντιπροσωπεία τους (μεταξύ των οποίων κι ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Σπανός ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής) συναντήθηκε με τον Δήμαρχο.

Οι κάτοικοι εστίασαν στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τη φιλοξενία των προσφύγων σε ένα χώρο όπου λείπουν οι υποδομές και τον οποίο θεωρούν ακατάλληλο. Οι ίδιοι τόνισαν ότι δεν είναι ρατσιστές αλλά θα πρέπει να εισακουστούν οι απόψεις τους καθώς είναι οι άμεσα θιγόμενοι, εξήγησαν, θέτοντας ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των ίδιων των κατοίκων και των οικογενειών τους, με τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους κι εν γένει με τη γενικότερη λειτουργία της πόλης.

«Μας καταδικάζετε», «ηγηθείτε της κατάσταση αλλιώς παραιτηθείτε», «σε περίπτωση που συμβεί κάτι θα είναι υπεύθυνοι όλοι» ήταν ορισμένα από όσα ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Παπαστεργίου, αφήνοντας αιχμές και κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι «ξεκίνησαν όλοι το θέμα» όπως τόνισαν.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου η μόνη ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι θα στηθούν 60 οικίσκοι, οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν για άγνωστο χρονικό διάστημα και θα αναλάβει περαιτέρω ο Στρατός. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν αποφασίζει ο Δήμος, ο οποίος έχει εκφράσει με επιστολή του την αντίθεση στην εγκατάσταση των προσφύγων χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές και διαβεβαίωσε ότι η προηγούμενη εμπειρία από τη φιλοξενία των προσφύγων απέδειξε ότι δεν δημιουργούνται προβλήματα όταν δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές και προϋποθέσεις.

Οι κάτοικοι δεν φαίνεται πάντως να πείστηκαν για να αποδεχθούν τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή τους και στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιήσουν συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για τις περαιτέρω δράσεις τους προκειμένου να αποτρέψουν τη λειτουργία του.