Έβγαλαν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία οι αγρότες στα Τρίκαλα-Με μαύρες σημαίες το παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο

Παντρικαλινό αγροτικό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, πραγματοποίησαν οι αγρότες  στην κεντρική πλατεία Τρικάλων στις 11 το πρωί. Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για μία σειρά θεμάτων που τους απασχολούν. Όπως λένε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των αγροτών. «Μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση , στο ξεκλήρισμα. Συγκεντρώνουν την γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών , χωραφάδων και τσελιγκάδων» τονίζει η Ομοσπονδία που επισημαίνει ότι στους αγρότες επιβάλλεται άγρια φορολόγηση, εξοντωτικά χαράτσια, τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ, το κόστος παραγωγής εκτοξεύτηκε στα ύψη, μειώνονται οι ενισχύσεις-επιδοτήσεις κ.α.” ανέφερε στην κεντρική ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η ΑΝΟΙΞΗ» κ. Θωμόπουλος. .
Αυτή είναι η πρώτη από τις κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα και προβλέπονται δυναμικές με αρχή την  Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη στην οποία θα συμμετέχουν μαζικά.

Οι αγρότες διεκδικούν:

Φορολογία στο πραγματικό ατομικό καθαρό εισόδημά – να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.