Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
4-5 μέτριες πατάτες
4 ροδελες ντοματα
4 ροδελες πιπερια
1 κρεμμύδι ξερό
150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό ή ρίγανη ξερή
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιες της σουπας νερό
αλάτι
φρεσκοτιμμένο πιπέρι
λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό μέχρι να τις μισοσκεπάσει. Τις αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει το νερό να κοχλάσει και να βγάλει το κρέας τους αφρούς του. Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και χωρίζουμε την ποσότητα σε 4 ίσα μέρη.
Κόβουμε 4 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και 4 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας. Στρώνουμε από κάτω το ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολλα βάζουμε 1-2 λεπτές φέτες κρεμμύδι.
Πάνω στο κρεμμύδι τοποθετούμε τη μπριζόλα και γύρω από αυτή τις πατάτες (το ένα μέρος από τα 4 που τις έχουμε χωρίσει). Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
Καλύπτουμε τη μπριζόλα με λεπτές φέτες γραβιέρας , ντομάτας και πιπεριάς και περιχύνουμε τα υλικά μας με 1 κ. σούπας νερό και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο.