TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Φλαούνες

Απρ 14, 2015
in Μαγειρική
Φλαούνες
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για τη ζυμή

  • 2 κιλά αλεύρι (φαρίνα και χωριάτικο)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Μέχλεπι, μαστίχα, (καλά κοπανισμένα)
  • 2 φλιτζάνια λάδι ή βούτυρο ζαχαροπλαστικής
  • Προζύμι (στο μέγεθος 2 αυγών)
  • Γάλα χλιαρό για ζύμωμα

Υλικά για τη γέμιση

  • 2 κιλά τυρί φλαούνας και χαλούμι
  • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 12 αυγά (περίπου)
  • 1 κομμάτι προζύμι (στο μέγεθος 2 αυγών)
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, μεχλεπι, μαστίχα, δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. σταφίδες
  • 2-3 αυγά χτυπημένα για επάλειψη
  • 2 φλιτζάνια σησάμι
Πώς το κάνουμε:

Τρόπος Παρασκευής της γέμισης

  1. Για να φτιάξουμε τις φλαούνες ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ ή 4-5 ώρες πιο μπροστά
  2. Τρίβουμε το τυρί 1-2 μέρες πριν για να στεγνώσει και να πάρει πιο πολλά αυγά
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το μεχλεπί και τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά
  4. Κτυπούμε τα αυγά ολόκληρα
  5. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη λεκάνη με το τυρί, προσθέτουμε το προζύμι και ρίχνουμε τα αυγά. Τρίβουμε με τα δάχτυλα καλά-καλά να διαλυθεί το προζύμι. Προσθέτουμε όσο αυγά χρειαστεί για να γίνει η γέμιση μάλλον σφιχτή.
  6. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το δυόσμο και τα σταφιδάκια και αν χρειαστεί ακόμα 1-2 αυγά.

Τρόπος Παρασκευής της ζύμης

  1. Για τη ζύμη κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το μεχλεπί, τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ροζιάζουμε το αλεύρι με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το προζύμι και γάλα χλιαρό για να διαλυθεί το προζύμι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη κανονική
  3. Αφήνουμε τη ζύμη για 1-2 ώρες να φουσκώσει και ανοίγουμε λεπτά φύλλα πάχους ½ εκ και κόβουμε πίτες στρογγυλές στο μέγεθος που θέλουμε. Περνούμε την εξωτερική πλευρά της πίτας σε σησάμι, προσθέτουμε ανάλογη γέμιση και κλείνουμε στο σχήμα που θέλουμε τις φλαούνες. Πριν τις ψήσουμε τις αφήνουμε να φουσκώσουν, τις αλείφουμε με κτυπημένο αυγό και σησάμι και τις ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελένη Κονδύλη.

ShareTweetShare

Related Posts

Κοτόπουλο τούρτα
Μαγειρική

Κοτόπουλο τούρτα

Οκτ 11, 2022
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Οκτ 11, 2022
Ανάποδη μηλόπιτα
Μαγειρική

Ανάποδη μηλόπιτα

Οκτ 10, 2022
Σουβλάκι με κρέας καγκουρό
Μαγειρική

Σουβλάκι με κρέας καγκουρό

Οκτ 10, 2022
Μπουρέκια παστουρμά
Μαγειρική

Μπουρέκια παστουρμά

Οκτ 9, 2022
Γλυκό κουταλιού φράπα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού φράπα

Οκτ 8, 2022
Next Post
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» προσφέρουν στη «ΦΛΟΓΑ»

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» προσφέρουν στη «ΦΛΟΓΑ»

Let’s do it στο πλατανόδασος του Μπάτζιου στις 26 Απριλίου

Let’s do it στο πλατανόδασος του Μπάτζιου στις 26 Απριλίου

Χαιρετίζουμε την τροπολογία για κατάργηση των διοδίων απ’ το ΚΚΕ

Χαιρετίζουμε την τροπολογία για κατάργηση των διοδίων απ' το ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd