Το άλμα – ρεκόρ και η στιγμή της αποθεώσης του 16χρονου Εμμανουήλ Καραλή

Δείτε σε βίντεο το θρίαμβο του Έλληνα αθλητή που έγραψε ιστορία Για πάνω από δέκα χρόνια ο Αργεντίνος Χερνάν Καραβίγιο κατείχε τον τίτλο για το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στη κατηγορία παίδων, αλλά χθες παρέδωσε το στέμμα του στον 16χρονο Έλληνα αθλητή, το νέο ταλέντο του κλειστού στίβου που σκόρπισε αισιοδοξία σε όλη τη χώρα.Ο Εμμανουήλ Καραλής υπερέβη τα 5.53μ και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΣΕΦ.

Δείτε καρέ-καρέ το άλμα που έγραψε ιστορία και τους πανηγυρισμούς του αθλητή:

Ο 16χρονος άλτης αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα ανερχόμενα και πολλά υποσχόμενα ταλέντα του ελληνικού στίβου με εκπληκτικές επιδόσεις και διακρίσεις.»Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας», είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: «Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό».

πηγή :lifo.gr

Ο αγώνας ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια ο αθλητής με τον προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και φυσικά η αρχή μιας λαμπρής πορείας. Ο νεαρός το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του στην Τιφλίδα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ