TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ρεβανί

Μαρ 27, 2015
in Μαγειρική
Ρεβανί
Share on FacebookShare on Twitter

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 αβγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1,5 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι:

  • 4 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • Φλούδα λεμονιού
  • ξύλο κανέλας
1) Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
 2)Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια. Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφράτο φουσκωτό κρεμώδες μείγμα και να λειώσει η ζάχαρη.
3)Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4)Ανακατεύουμε στο μίξερ και το σπορέλαιο.
5) Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα αλεύρου-σιμιγδαλιού- μπέικιν ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε στο τέλος τα αρωματικα.
6) Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λεκανίτσα.
7) Καθαρίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και αδειάζουμε τα ασπράδια. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, ώστε να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία
8) την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα,ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα μαρίζ, ώστε να μη χάσει τον όγκο της.
9) Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι
10) Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί (περίπου 20×35) και το ψήνουμε. στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει.
11) Για βοήθεια τρυπήστε με μία οδοντογλυφίδα, και το χαράζουμε σε κομμάτια
12) Για το σιρόπι βράζουμε μαζί όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
13) Το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο ζεστό ρεβανί που έχουμε βγάλει από τον φούρνο.
Την συνταγή μας την έστειλε η κα Σέβη Σκούμπου.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Έρχεται η “Egnatia Card” στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Έρχεται η "Egnatia Card" στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα στις 8.30 «Ώρα Γης»

Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα στις 8.30 «Ώρα Γης»

Κτητορικό μνημόσυνο Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Κτητορικό μνημόσυνο Ιερού Ναού Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd