TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Πώς να διατηρήσουμε τα θρεπτικά συστατικά στο φαγητό που αποθηκεύουμε

Δεκ 17, 2016
in Διατροφή
Πώς να διατηρήσουμε τα θρεπτικά συστατικά στο φαγητό που αποθηκεύουμε
Share on FacebookShare on Twitter

Πώς να διατηρήσουμε τα θρεπτικά συστατικά στο φαγητό που αποθηκεύουμε

Το διαβάσαμε στο iatronet.gr

Ένας τρόπος να καταφέρουμε να μείνουμε πιστοί σε ένα υγιεινό, ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής είναι να μάθουμε να ψωνίζουμε έξυπνα. Να φτιάχνουμε μια λίστα προτού επισκεφτούμε το σούπερ μάρκετ και να μην ξεφεύγουμε από αυτήν, να μάθουμε να αποφεύγουμε τις παγίδες που καραδοκούν σε κάθε διάδρομο και, φυσικά, να μην ψωνίζουμε ποτέ πεινασμένοι.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να ξέρουμε πώς να διατηρήσουμε το φαγητό μας φρέσκο και θρεπτικό, καθώς τα θρεπτικά συστατικά αρχίζουν σιγά-σιγά να εξαφανίζονται μέσα στο ψυγείο. Πώς θα καταφέρουμε λοιπόν να αποθηκεύουμε σωστά το φαγητό μας, και να μειώσουμε τον κίνδυνο να μολυνθεί;

Ελέγχουμε πάντα τη θερμοκρασία

Η θερμοκρασία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να υπολογίσουμε πόσο χρόνο να αντέξει το φαγητό μας στο ψυγείο φρέσκο. Πολλές τροφές πρέπει να αποθηκεύονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Για να είστε σίγουροι πως οι συνθήκες είναι πάντα οι κατάλληλες, επενδύστε σε ένα θερμόμετρο ψυγείου. Η χαμηλή θερμοκρασία προλαμβάνει την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών στο φαγητό μας, συνεπώς δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε την θερμοκρασία του ψυγείου μας να ανεβαίνει—και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν αφήνουμε την πόρτα του ανοιχτή για πολλή ώρα.

Μην πλένετε τα λαχανικά πριν το ψυγείο

Πολλές φορές αγοράζουμε φρέσκα λαχανικά, τα πλένουμε και μετά τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, καθώς η υγρασία θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μικροοργανισμών, όπως και στη φθορά των προϊόντων μας. Αποθηκεύουμε τα λαχανικά όπως τα αγοράζουμε, και πλένουμε μόνο τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε, την στιγμή που θα τα χρειαστούμε.

Πώς να αποθηκεύσω το μαγειρεμένο φαγητό;

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το μαγειρεμένο φαγητό ασφαλές και χωρίς να χάσει την υπέροχη γεύση του, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα το βάλουμε στο ψυγείο όχι περισσότερες από δύο ώρες μετά το μαγείρεμα. Αν παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες ώρες, ο κίνδυνος να μολυνθεί αυξάνεται. Εξίσου κακή ιδέα είναι να τοποθετούμε το φαγητό που μόλις βγήκε από τον φούρνο και είναι πολύ ζεστό αμέσως στο ψυγείο, καθώς θα αυξήσει συνολικά την θερμοκρασία του ψυγείου μας, βάζοντας σε κίνδυνο όλες τις υπόλοιπες τροφές. Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε, είναι να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα σκεύη. Ένα πιο ρηχό σκεύος, για παράδειγμα, βοηθάει το φαγητό να κρυώσει πιο γρήγορα.

Πώς να τυλίξω το φαγητό μου;

Αν τυλίγουμε σφιχτά το φαγητό με διαφανή μεμβράνη, μπορούμε να το διατηρήσουμε φρέσκο για περισσότερο καιρό. Εναλλακτικά, οι πλαστικές σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς είναι μια πολύ καλή επιλογή, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι περιέχουν όσο λιγότερο αέρα γίνεται προτού τις κλείσουμε. Αν τοποθετούμε το φαγητό μας σε τάπερ, επιλέγουμε ένα που θα χωράει ακριβώς το φαγητό, χωρίς πολύ ελεύθερο χώρο.

Μπορώ να βάλω ξανά φαγητό στην κατάψυξη;

Το να βγάλουμε κάτι από την κατάψυξη, να το αφήσουμε να αποψυχθεί και να το τοποθετήσουμε ξανά πίσω είναι πολύ κακή ιδέα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η κατάψυξη δεν σκοτώνει τα βακτήρια του φαγητού. Συνεπώς, όταν το αποψύχουμε, το φαγητό μαλακώνει και (σε θερμοκρασία δωματίου) μπορεί τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Προσέξτε πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης των προϊόντων σας, και να προγραμματίζετε τα γεύματά σας προσεκτικά, ώστε να μην πέσετε στην παγίδα της αγοράς μεγάλων ποσοτήτων που εν τέλει θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Το διαβάσαμε στο iatronet.gr

πηγή: http://babyradio.gr/special-tips/pos-na-diatirisoume-ta-threptika-sistatika-sto-fagito-pou-apothikevoume/

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Οι 15 τροφές με το περισσότερο κάλιο – Πώς υποστηρίζουν την υγεία σας
Διατροφή

Η Νο1 διατροφή για την πρόληψη της οστεοπόρωσης – Ποιες τροφές διατηρούν τα οστά υγιή χωρίς φάρμακα

Απρ 30, 2025
«Είμαι ειδικός στην απώλεια βάρους – Η αλλαγή στο πρωινό για να χάνετε 2 κιλά τον μήνα»
Διατροφή

«Είμαι ειδικός στην απώλεια βάρους – Η αλλαγή στο πρωινό για να χάνετε 2 κιλά τον μήνα»

Απρ 29, 2025
Ο «χυμός του πολεμιστή» που καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση
Διατροφή

Ο «χυμός του πολεμιστή» που καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Απρ 28, 2025
Τι προσφέρουν στην υγεία μόλις 30 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά
Διατροφή

Τι προσφέρουν στην υγεία μόλις 30 γραμμάρια αμύγδαλα καθημερινά

Απρ 27, 2025
3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή
Διατροφή

3 σούπερ-υγιεινά και θρεπτικά φρούτα για να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή

Απρ 26, 2025
Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε
Διατροφή

Μαγνήσιο: Η καλύτερη ώρα για να πάρετε το συμπλήρωμα και τι να προσέξετε

Απρ 25, 2025
Next Post
Οι συχνότερες αναζητήσεις στο Google το 2016

Οι συχνότερες αναζητήσεις στο Google το 2016

Άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

Ανοικτό το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου

Οδός Απόλλωνος ή ombrella street-42 επαγγελματίες απέδειξαν ότι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Οδός Απόλλωνος ή ombrella street-42 επαγγελματίες απέδειξαν ότι δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd