Πρωτοφανές: Πρωταθλήτρια ποδηλασίας έκρυψε κινητήρα στο ποδήλατό της

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλεσει σε όλο τον κόσμο η αποκάλυψη πως η Βελγίδα πρωταθλήτρια, Φέμκε Φαν ντεν Ντρίσε, είχε εξοπλίσει το ποδήλατό της με… ένα είδος κινητήρα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την πρώτη τεχνολογική απάτη στην ιστορία. Βρέθηκε ένας κρυμμένος κινητήρας» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Μπράιαν Κούκσον.

Το ποδήλατο κατασχέθηκε το Σάββατο όταν η Φαν ντεν Ντρίσε υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από αγώνα στον οποίο, μάλιστα, ήταν φαβορί.

Η ίδια η 19χρονη αθλήτρια υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Όπως είπε το ποδήλατο στο οποίο βρέθηκε ο κινητήρας δεν ήταν το δικό της αλλά ήταν παρόμοιο και ότι της το είχε δώσει ένας μηχανικός απο την ομάδα της κατά λάθος πριν τον αγώνα.

«Ήταν το ποδήλατο ενός φίλου μου που έκανε τη διαδρομή πριν τον αγώνα και στη συνέχεια το παράτησε στο φορτηγό της ομάδας. Εκεί το βρήκε ένας μηχανικός, ο οποίος πιστεύοντας ότι είναι το δικό μου, το καθάρισε κα το ετοίμασε για τον αγώνα» δήλωσε σε βελγικό κανάλι.

Αν τελικά κριθεί ένοχη η Βελγίδα αθλήτρια απειλείται με έξι μήνες αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα και ένα πρόστιμο ύψους 180.000 ευρώ.

πηγή : kontranews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ