Μία περιπατητική διαδρομή στις όχθες του Ληθαίου σκοπεύει να διαμορφώσει ο Δήμος Τρικκαίων. Στόχος είναι, σε συνδυασμό και με τις βάρκες, να καταστεί ο Ληθαίος ένα ζωντανό κι άκρως αξιοποιημένο κομμάτι της πόλης.
Της Βιβής ΜαργαρίτηΌπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πολυμερόπουλος η περιπατητική διαδρομή θα εκτείνεται παραποταμίως του Ληθαίου από την πεζογέφυρα του Αγίου Στεφάνου μέχρι τη γέφυρα Καλατράβα στην περιοχή του Αγίου Οικουμενίου-Νέας Ζωαγοράς. Το μήκος της θα είναι 1.250 μέτρα συνολικά και η διαδρομή θα επιστρωθεί με κοκκινόχωμα.
Στόχος
«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να «κατεβάσουμε» τον κόσμο στις όχθες του ποταμού» αναφέρει ο κ. Πολυμερόπουλος. Στο πλαίσιο της όλης παρέμβασης θα τοποθετηθούν κατά μήκος της διαδρομής καθιστικά προκειμένου να ξεκουράζονται και να κάνουν διαλείμματα οι περιπατητές. Εκείνο που ξεκαθαρίζει είναι ότι πρόκειται για τραπεζοκαθίσματα εμπορικής χρήσης αλλά για τα καθιστικά (όπως είναι του πάρκου του Αγίου Γεωργίου).
«Επί της οδού Σατωβριάνδου από την πίσω πλευρά θα τοποθετηθούν προβολείς τύπου LED, κι ο διάδρομος όλος θα είναι φωτιζόμενος ανά 6 μέτρα. Εκτός όλων των άλλων θα είναι εντυπωσιακό και το αισθητικό αποτέλεσμα» επισημαίνει.
Βάρκες
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του Ληθαίου. Η περιπατητική διαδρομή εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς σχεδίων που σκοπεύει να υλοποιήσει. Ένα εξ αυτών είναι και οι βάρκες του Ληθαίου τις οποίες σκοπεύει να «ρίξει» στο ποτάμι τη Μεγάλη Δευτέρα και να πραγματοποιηθούν οι πρώτες βαρκάδες. Μηχανήματα και συνεργεία με επιβλέποντες προέβησαν στις πρώτες εργασίες ούτως ώστε τα πάντα είναι έτοιμα για τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μελέτη για την τουριστική αξιοποίηση του Ληθαίου είναι έτοιμη και προβλέπει την αγορά από πλευράς Δήμου βαρκών, με προδιαγραφές κατάλληλες να πλεύσουν στο ποτάμι. Η διαδρομή είναι στο μήκος του ποταμού που εκτείνεται από τη γέφυρα Βούλγαρη μέχρι τη γέφυρα του Ασκληπιού. Στο σημείο αυτό θεωρείται ότι το εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί καθώς το βάθους του ποταμού, όπως έχει καταγραφεί μετά από μετρήσεις που έγιναν, κυμαίνεται από 35-40 εκ. έως και 1,5 μέτρο.