TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Οικογενειακό Hamburger

Δεκ 16, 2016
in Μαγειρική
Οικογενειακό Hamburger
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά για το ψωμάκι
ΘΕΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ…

Μια συνταγή υπέροχη από την βασούλα, φυσικά η κάθε μια μας μπορεί να την προσαρμόσει στις δικές της γευστικές συνήθειες.  Εγώ έβαλα αλεύρι 1200 γρ.αντί για βούτυρο φυτικά ελαία άριστον, εκανα επάλειψη όπως πάντα με κρόκο και λαδάκι και έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτάκια.Βγήκαν 16 ψωμάκια από 130 γρ. το καθένα σαν ζυμαράκι,όλα τα υπόλοιπα είναι από την αυθεντική συνταγή της βασούλας

1 κιλό αλεύρι μπλε αλατίνη

3 αυγά
180 γρ. βούτυρο λιωμενο
50 γρ. καλαμποκέλαιο
80 γρ.ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
300 γρ. νερό και 150 γρ. γάλα

Εκτέλεση

Όλα μαζί τα ζυμώνετε , το γάλα και το νερό χλιαρό, ούτε ζεστά ούτε κρύα.  Η ζύμη λίγο κολλάει αλλα μην σας νοιάζει.

Την βάζετε 1ώρα σε ζεστό μέροςνα φουσκώσει.

Αλευρώνετε τον πάγκο σας και τα κάνετε ότι μέγεθος θέλετε.

Να θυμαστε φουσκώνουν πολύ (εγώ τα ήθελα μεγάλα)

Τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολα.

Τα αφήνετε ξανα σε σεστο μέρος να φουσκώσου για 30 λεπτά.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά με αέρα και στην μεσαία σχάρα.

Από πάνω τα άλειψα με κρόκο που έχω αραιώσει με νερό

Υλικά για το μπιφτέκι
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
αλατοπίπερο
πάπρικα γλυκιά
4 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μπαλσάμικο
1 αυγό
1/2 κγ σκόρδο σε σκόνη
4 κσ τριμμένη φρυγανιά

Υλικά για τα μπέργκερ
φύλλα μαρουλιού
τυρί τζένταλ
ροδέλες ντομάτας
μαγιονέζα
κέτσαπ
αγγουράκι πίκλες

Εκτέλεση
Έκανα το ζυμαράκι της βασούλας και πήρα 1200 γρ. ζύμη.
Την υπόλοιπη την έκανα μικρά μπεργκεράκια.
Σε ένα ταψί 26 εκατοστά λαδωμένο έβαλα το ζυμαράκι.
Το πάτησα να πάει σε όλο το ταψί και το άφησα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο και λίγο λαδάκι και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ωρίτσα.
Ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά και τα βάζουμε σε ίδιο μέγεθος ταψί πατώντας να βγει ένα μεγάλο μπιφτέκι.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για μισή ωρίτσα.
Αφού κρυώσει το ψωμάκι μας το κόβουμε στα δυο.
Βάζουμε στον βάση μαγιονέζα και από πάνω όλα τα υλικά με οποία σειρά θέλετε εσείς.
Βάζουμε λεπτές φετούλες τζένταλ πάνω από το μπιφτέκι να λιώσει και με μια μεγάλη σπάτουλα το ακουμπάμε πάνω στο ψωμάκι μας.
Έτοιμο το μπεργκεράκι μας!!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή  μας  έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Next Post
Λιγότερα από 100 ευρώ λαμβάνουν ως μισθό 125.000 εργαζόμενοι

Λιγότερα από 100 ευρώ λαμβάνουν ως μισθό 125.000 εργαζόμενοι

Καιρός: Πολικό ψύχος σε όλη τη χώρα με νέα πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε που θα χιονίσει

Καιρός: Πολικό ψύχος σε όλη τη χώρα με νέα πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε που θα χιονίσει

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd