ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
2 μεγάλες πατάτες
2κσ ελαιόλαδο
1κσ μουστάρδα απαλή
1κσ κέτσαπ
1κσ κρέμα μπαλσάμικου
1 σφηνάκι γλυκό, μαύρο ρούμι
1κγ καστανή ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι, ελαόλαδο, μουστάρδα. κέτσαπ, κρέμα μπαλσάμικου, ζάχαρη και ρούμι στις ποσότητες που αναφέραμε επάνω και μαρινάρουμε τις μπριζόλες. Προσθέτουμε όσο αλάτι,πιπέρι και ρίγανη μας αρέσει και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για μισή ώρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Σε γάστρα,τοποθετούμε τις μαριναρισμένες μπριζόλες και τις πατάτες και ρίχνουμε επάνω όλη τη μαρινάδα,έξτρα ελαιόλαδο και νερό μέχρι τη μέση του φαγητού. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας, στον αέρα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.