Υλικά :5 μήλά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα
200 γρ. βούτυρο
βούτυρο για το ταψί
Υλικά για το παντεσπάνι :
1 1/2 κούπα φαρίνα για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
6 αυγά
Εκτέλεση:
Βουτυρώνω το ταψί. Κόβω τα μήλα σε λεπτά μεσοφέγγαρα και στρώνω σε όλο το ταψί.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την 1 1/2κούπα ζάχαρη, την κανέλλα και το βούτυρο, ανακατεύω μέχρι να καραμελώσει όχι να βράσει και το χύνω πάνω από τα μήλα.
Στο μίξερ χτυπάω την 1 κούπα ζάχαρη με τα 6 αυγά και στην συνέχεια την φαρίνα , το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Αφού τα χτυπήσω περιχύνω πάνω από το προηγούμενο μείγμα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αγγελική Αναγνώστου.