Μετατροπή κοινού αλευριού σε φαρίνα που φουσκώνει…

Για να μετατρέψουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (στα μπλε σακουλάκια), σε αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει αρκεί :

  • σε κάθε μισό κιλό αλεύρι να προσθέσουμε 3 +1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν παουντερ,

ή αλλιώς:

  • 1 +1/2 κουταλάκι σόδα βικαρμπονατε (φαγητού) με ποσότητα χυμού 1/4 του λεμονιού πάντα για κάθε μισό κιλό αλευριού.

Να θυμάστε πάντα :

  • το μπεϊκιν παουντερ = σόδα μπικαρμπονατε και λίγος χυμός λεμονιού.

 

πηγή : greekmasa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ