Τι χρειαζόμαστε:
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. ζάχαρη
1 βιτάμ
4 αυγά
1 φλ.γάλα
2 βανίλιες
1 μπέικιν
20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
Για το γλάσο:
125 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. άχνη
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. βούτυρο
Πώς το κάνουμε:
- Για το κέικ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.
- Αλευρώνουμε ελαφρά τα κάστανα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
- Για το γλάσο, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε την άχνη, το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε το κέικ.
Πηγή: sintagespareas.gr