TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Δίχρωμα μπισκότα σπιράλ και όχι μόνο

Νοέ 8, 2016
in Μαγειρική
Δίχρωμα μπισκότα σπιράλ και όχι μόνο
Share on FacebookShare on Twitter

Δίχρωμα μπισκότα σπιράλ και όχι μόνο…

Eίδα την συνταγή στην τρελοκουζίνα της βασούλας και μου άρεσε πάρα πολύ και ιδού οι δημιουργίες μου… Βασούλα μου σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τις υπέροχες συνταγούλες σου…

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. ζάχαρη αχνη

4 κ.σ. ηλιέλαιο

1 αυγό

3 φλ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

3/4 κ.γ. σόδα

2 κ.σ. κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τα μικρά μπισκοτάκια τα έψησα 6 λεπτά.  Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το αυγό, τις βανίλιες, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου. Μου πήρε ακριβώς και τις 3 κούπες. Δουλεύουμε το μείγμα να ενσωματώσουμε καλά το αλεύρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη. Στο δεύτερο ρίχνουμε το κακάο και το δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Τα τυλίγουμε, το κάθε ενα χωριστά, με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό πρώτα την λευκή ζύμη σε διαστάσεις 40Χ25 εκ. περίπου. Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και την ζύμη με το κακάο. Τοποθετούμε την καφέ ζύμη πάνω στην λευκή με προσοχή, φροντίζοντας να είναι ακριβώς. Μια σπάτουλα ή μια χούφτα θα μας βοηθήσουν να στρώσουμε τα πλαϊνά της ζύμης. Αν θέλουμε να την ευθυγραμμίσουμε, κόβουμε τα περισσεύματα με μαχαίρι και ότι περισσέψει τα πλάθουμε εκ νέου σε μπισκοτάκια που τα κόβουμε με κουπ-πατ σε ότι σχήμα θέλουμε. Με την βοήθεια της λαδόκολλας τα τυλίγουμε σε ρολλό, προσεκτικά, απο την φαρδύτερη πλευρά. Το βάζουμε πάλι για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε μ’ενα μαχαίρι φέτες παχους 1εκ. τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς μέχρι να παρουν ελαφρύ χρώμα, περίπου 10-12λεπτά. Δεν τα παραψήνουμε γιατί όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν.

ΣΥΝΤΑΓΗ από την Αρετή Βαρδάκα και το «Bon appetit»

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
«Ο μακροχρόνιος θηλασμός μπορεί να είναι ασυνήθιστος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος»

«Ο μακροχρόνιος θηλασμός μπορεί να είναι ασυνήθιστος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λάθος»

Τα μυστικά για να μυρίζετε πάντα υπέροχα

Τα μυστικά για να μυρίζετε πάντα υπέροχα

Κάθε γιος περιμένει από τον μπαμπά του…

Κάθε γιος περιμένει από τον μπαμπά του…

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd