TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Ιούλ 2, 2016
in Μαγειρική
Γλυκό κουταλιού καρυδάκι
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :
Για κάθε ένα κιλό καρυδάκια
1 κιλό ζάχαρη
5 κσ ζάχαρη για το ξεπίκρισμα
χυμό από ένα λεμόνι
10-15 γαρύφαλλα
2 ξυλάκι κανέλα
2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Πάνω απ όλα βάζετε γάντια χοντρά γιατί εγώ έβαλα μιας χρήσης και έγιναν μαύρα τα χέρια μου.
Ζυγίζουμε τα καρυδάκια μας
Τα καθαρίζουμε απ έξω σαν πατάτες.
Αν δεν τα καθαρίσετε το κακό είναι ότι μέσα στο γλυκάκι σας θα υπάρχουν σκληρές φλούδες εμένα δεν μου αρέσουν.
Φυσικά μένουν πιο στρογγυλά και δεν ζαρώνουν όπως όταν τα καθαρίζετε άλλα εγώ το προτιμώ
Με ένα ξυλαράκι για σουβλάκι κάνετε μερικές τρυπούλες στο καρυδάκι σας
Για 24 ώρες τα βάζετε σε ένα μεγάλο σκεύος και αλλάζετε όσο περισσότερα νερά μπορείτε.
Την επόμενη μέρα γεμίζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με τα καρυδάκια σας και πάρα πολύ νερό και μια κσ ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτάκια κάθε φορά.
Αυτό θα το κάνετε για 5 φορές.
Μόλις τελειώσει το ξεπίκρισμα βάζετε τα καρυδάκια σας στραγγισμένα στην κατσαρόλα την ζάχαρη την κανέλα τα γαρίφαλα το νερό και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Η δοκιμή είναι γνωστή του δεσίματος.
Σε ένα πιατάκι ρίχνετε μια σταγόνα σιρόπι και αν μείνει κόμπος είναι έτοιμο το γλυκάκι σας.
5 λεπτά πρι το τέλος ρίχνετε τον χυμό λεμονιού.
Το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένα βαζάκια
Σημείωση :
Το καρυδάκι δεν βγάζει πολύ αφρό όμως θα πρέπει και αυτό τον Λίγο να τον αφαιρείτε από το γλυκάκι σας.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε διπλή δόση σιρόπι και να κάνετε ένα υπέροχο λικεράκι που θα μπορείτε να το βάζετε και στα κέικ σας.
Δοσολογία
1 ποτήρι σιρόπι από το γλυκό καρυδάκι
2 ποτήρια τσίπουρο ή ότι άλλο αλκοόλ σας αρέσει.
Μπορείτε να βάλετε περισσότερο σιρόπι ή περισσότερο αλκοόλ δοκιμάζοντας την δική σας γεύση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Έργα μαθητών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Τρικάλων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έργα μαθητών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Τρικάλων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Επικίνδυνες δίαιτες στην εφηβεία: Ποιες καταστάσεις τις προκαλούν

Επικίνδυνες δίαιτες στην εφηβεία: Ποιες καταστάσεις τις προκαλούν

Γυμνή ποδηλατάδα στα Τρίκαλα-Free your body, free your soul…

Ακυρώθηκε η γυμνή ποδηλατοδρoμία στα Τρίκαλα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd