TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αποστείρωση βάζων

Νοέ 3, 2015
in Μαγειρική, ό,τι να ναι
Αποστείρωση βάζων
Share on FacebookShare on Twitter

Πλένουμε πολύ καλά, µε ζεστό νερό και σαπούνι, τα βάζα και τα καπάκια τους.

Αφού τα σκουπίζουμε, με καθαρή πετσέτα, τα βάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου μας, αφού απλώσουμε µια πετσέτα και κλείνουμε το φούρνο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 150°C, στις αντιστάσεις και
τα αποστειρώνουμε για 15΄.
Όταν βγάλουμε τα βάζα από το φούρνο, κι αφού κρυώσουν λίγο, για 1′ – 2′, τα γεμίζουμε, με ζεστό το υλικό που θέλουμε να διατηρήσουμε, μέχρι πάνω, ξεχειλιστά, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια.
Τα γυρνάμε ανάποδα, (με τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο μας) και τ᾿ αφήνουμε έτσι, μέχρι τα βάζα να κρυώσουν καλά.
Φυλάμε σε σκιερό και δροσερό μέρος, τα αποστειρωμένα βάζα, με το γλυκό ή το φαγητό, για μήνες.
Όταν ανοίξουμε το βάζο, τότε το διατηρούμε οπωσδήποτε, στο ψυγείο.

•   2ος τρόπος:

Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια µε νερό και σαπούνι, και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό που να τα σκεπάζει. 
Τα αφήνουμε να βράσουν για 12′ λεπτά και έπειτα τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Τα βάζουμε να στραγγίσουν πάνω σε καθαρή πετσέτα και έπειτα τα σκουπίζουμε.
Εναλλακτικά, αφού στραγγίσουν, τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου να στεγνώσουν, στους 120°C για 4′ – 5′ λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, με τον πρώτο τρόπο.

•   3ος τρόπος:

Εναλλακτικά για μεγαλύτερη ευκολία, μετά το πλύσιμο, μπορούμε να τα βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στη δυνατότερη ρύθμιση για 5′, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει τίποτα μεταλλικό στα καπάκια ή στα βάζα.

— Όταν πρέπει να αποστειρώσουμε μπουκάλια, αφού τα πλύνουμε και τα στραγγίσουμε καλά, τα τοποθετούμε όρθια σ’ ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο φούρνο της κουζίνας μας, ακολουθώντας την πρώτη μέθοδο, για να τ’ αποστειρώσουμε.
Έπειτα τα βγάζουμε από το φούρνο και τ’ αφήνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα, στον πάγκο της κουζίνας μας να στεγνώσουν τελείως και να κρυώσουν.

πηγή:faghta-giagias-Blogspot.gr

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2025
Παγωτό της «φωτιάς»
Μαγειρική

Παγωτό της «φωτιάς»

Ιούν 24, 2025
Τούρτα κεράσι-μπισκότο
Μαγειρική

Τούρτα κεράσι-μπισκότο

Ιούν 23, 2025
Κέικ κρέμα-κεράσι
Μαγειρική

Κέικ κρέμα-κεράσι

Ιούν 22, 2025
Next Post
Με ηλιοφάνεια και ψύχρα ο καιρός της Τρίτης

Με ηλιοφάνεια και ψύχρα ο καιρός της Τρίτης

Μαραθώνιος του Σιμορέλη από την Αθήνα στο Μαυρέλι

Μαραθώνιος του Σιμορέλη από την Αθήνα στο Μαυρέλι

Σαν σήμερα το 1869 πέθανε ο ποιητής Ανδρέας Κάλβος

Σαν σήμερα το 1869 πέθανε ο ποιητής Ανδρέας Κάλβος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd