Τυρί με «gourmet» γεύση και τυρί με ελιές

Τυρί με «gourmet» γεύση και τυρί με ελιές, όποιο  κι αν διαλέξετε η γεύση του είναι καταπληκτική…

Υλικά 
2 λίτρα φρέσκο γάλα (ότι γάλα θέλετε εγώ έβαλα αγελαδινό)
Αλάτι κατά βούληση
1/2 κ.γ. ξινο
200 γρ. γιαούρτι τύπου τοταλ
Για τις γεύσεις έβαλα ελιές στο ενακαι το άλλο καρύδια και Ρeanuts

Εκτέλεση :

Βάζω όλα τα υλικά μαζί να βράσουν.
Μόλις το γάλα κόψει και δούμε ότι έχει γίνει διαχωρισμός από το νερό του κατεβάζουμε από την φωτιά.


Ετοιμάζω δύο σουρωτιρια με τα πανιά που χρησιμοποιω για το τυρί.
Στο ένα έβαλα τους ξηρούς καρπούς και στο άλλο τις ελιές κομμένες φέτες και χωρίς κουκούτσι.
Τα έδεσα τα άφησα να στραγγίσουν περίπου 4 ώρες , όταν ήταν ήταν μαλακό και ακόμα μπορούσε να διαμορφωθεί και αφού δεν είχε υγρά το πέρασα σε σπασπενους ξηρούς καρπούς για να σταθούν απ έξω το άφησα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Για τις ελιές δεν έκανα κάτι άλλο απλά το άφησα να πήξει στο πανί που το στραγγίσα και το έβαλα σε τάπερ.
Το τυρί το χρησιμοποιω σε σαλάτες ή και σκέτο σαν συνοδευτικο στο φαγητό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σία Στάμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ