Πραγματικά πολύ νόστιμο και ελαφρύ.
Υλικά για την βάση
200 γρ. Άριστον
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγα
400 γρ. αλεύρι
50 γρ. κακάο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 φακελάκι πάουντερ
Εκτέλεση για την βάση
Σε ένα λεκανάκι χτυπάμε το αυγά με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το κακάο κοσκινισμένο, την κανέλα.
το γαρίφαλο, και το μπέικιν.
Σταματάμε το μίξερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.
Στρώνουμε την ζύμη σε καλά βουτυρωμένο αλουμινένιο ταψάκι.
κρατάμε περίπου το 1/4 της ζύμης και την υπόλοιπη την πατάμε και την απλώνουμε με τα δάχτυλα μας.
ξεκινάμε και κάνουμε την κρέμα
Υλικά για την κρέμα
200 γρ. lourpak
125 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γιώτης
1 βανίλια
2 γιαούρτια τοταλ
1 πακέτο τυρί κρέμα μασκαρπόνε
Εκτέλεση για την κρέμα
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη, Προσθέτω το lourpak και συνεχίζω το χτύπημα.
Προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, την βανίλια, τα γιαούρτια και το τυρί κρέμα.
Ρίχνουμε πάνω από την σοκολατένια βάση την κρέμα.
Με το ζυμάρι που κρατήσαμε κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε όπως στις φώτο μου ή και στο βιντεάκι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 Λεπτά.
Από κάτω σας έχω το βιντεάκι και ευχαριστώ πολύ την Νεκταρία Κυριακοπούλου που το μοιράστηκε μαζί μας.