Πλημμύρισε από… «Φως μέσα στη θύελλα» το Μουσείο Τσιτσάνη-Δεκάδες Τρικαλινοί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Κρομμύδα

Μία μαγική βραδιά, μία βραδιά γεμάτη «Φως μέσα στη θύελλα» έζησαν οι δεκάδες Τρικαλινοί που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τρικαλινού ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα.Την εκδήλωση πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη.

Για το βιβλίο μίλησαν η συμβολαιογράφος Πέννυ Κοντολάτη, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Φιλοκώστας και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η παρουσίαση στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την απονομή βραβείων βιβλίου που διοργάνωσαν τα Public όπου κατέκτησε ένα από τα μεγάλα βραβεία. Πρόκειται για το βραβείο στην κατηγορία “Ηρωίδα – Έμπνευση” που απέσπασε η Ουρανόεσσα του Κώστα Κρομμύδα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης συνεπήρε τους παραβρισκόμενους και τους ταξίδεψε στην Άθωρα, το φανταστικό ελληνικό νησί που ο συγγραφέας επινόησε για να «τοποθετήσει» εκεί την ηρωίδα του βιβλίου του. Η συγκλονιστική φωνή της Κατερίνας Κουβεντάρα πλαισιωμένη από τις μελωδίες των μουσικών Γιώργο Ρέτο (μπουζούκι-κιθάρα), Νεκτάριο Παπαγεωργίου (κλαρίνο), Δήμο Μπαλάφα (κρουστά) και Χρήστο Μακρή (κιθάρα), μάγεψε το κοινό.

Υπόθεση του βιβλίου

Λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, η παλαιοντολόγος Φωτεινή Μέλιου κάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στο νησί όπου μεγάλωσε, την Άθωρα. Η γνωριμία της, όμως, με τον Γκάμπριελ αλλάζει τα δεδομένα της ζωής της και η επιβλητική παρουσία του την παρασύρει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Μια απότομη και χωρίς προηγούμενο καταιγίδα ξεσπά στο νησί, εγκλωβίζοντας κατοίκους και επισκέπτες. Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αποκόπτει κάθε επικοινωνία και η Φωτεινή καλείται να βοηθήσει τις Αρχές όταν ένας ιερέας βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Η αποκάλυψη ότι παρόμοιες δολοφονίες έχουν γίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου περιπλέκει την κατάσταση. Στην Άθωρα δεν παγιδεύονται μόνο οι κάτοικοι, αλλά και ο δολοφόνος.

Ποιος ο ρόλος της Σοφί, της μυστηριώδους γυναίκας που χρόνια ζει σε μια σπηλιά του νησιού, απομονωμένη και αμίλητη;

Όταν η καταιγίδα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της και τα στοιχεία της φύσης ενωθούν με τη μανία του δολοφόνου, η επιμονή της Φωτεινής θα γίνει το μόνο Φως μέσα στη θύελλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ