Μαζική η Πανθεσσαλική πορεία κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου-Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με τη συμμετοχή της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

Με τη μαζική συμμετοχή κόσμου απ’ όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μάη στη Λάρισα, η Πορεία Ειρήνης που διοργάνωσαν οι Γραμματείες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Τρικάλων, Λάρισας, Βόλου και Καρδίτσας κατά των σχεδιασμών για νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.Η εκδήλωση ξεκίνησε στην πλατεία του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας με μουσικό πρόγραμμα από τους μουσικούς Γιώργο Γάλο, Νίκο Γρίβα, Ανδρομάχη Ζούκα, Νίκο Ζούκα, Παναγιώτη Κωστόπουλο, Φώτη Παπανικολάου και Γιάννη Σωτήρη και ακολούθησαν ομιλίες από την Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και τον Γιάννη Σκόκα, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη συνέχεια, διαβάστηκε και εγκρίθηκε από τους διαδηλωτές το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Ακολούθησε μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της Λάρισας με πρώτη στάση το Αρχηγείο του ΑΤΑ, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα. Η πορεία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην 1η Στρατιά, όπου κι εκεί επιδόθηκε το ψήφισμα.

Τέλος, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολικό κάψιμο της ΝΑΤΟικής σημαίας, δίνοντας υπόσχεση για συνέχεια των αγώνων.

Οι φίλοι της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και δυνάμεις των ταξικών εργατικών σωματείων μετείχαν μαζικά στην  πορεία καθώς μετέβησαν στη Λάρισα με λεωφορεία και πολλά Ι.Χ. αυτοκίνητα μεταφέροντας κάτω από τα πανώ και τις σημαίες το μήνυμα της αντιιμπεριαλιστικής και αντιπολεμικής πάλης του λαού. Ενάντια σε κείνους που επιμένουν στο βωμό του ΝΑΤΟ και των εξοπλισμών του να θυσιάζουν τις ανάγκες για την Παιδεία, την Υγεία, που μειώνουν μισθούς, συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α.

Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων ζητούν τα εξής: :

  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ, που εδρεύει στη Λάρισα.

Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Να μη διατεθεί καμιά υποδομή από στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

  • Να γυρίσουν τώρα πίσω όλα τα ελληνικά πλοία, αεροπλάνα και στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ Καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.
  • Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια.
  • Ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ