Ferrero rose by Mairh

Μία υπέροχη συνταγή ferrero rose …

 

Υλικά
400 γρ. φουντούκι
5 σοκοφρέτες
250 γρ. μερέντα
1 κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Βάζουμε στον φούρνο τα φουντούκια να καβουρδιστούν για 20 λεπτά στους 150 – 160 βαθμούς.
Κρατάμε 40 περίπου φουντούκια ολόκληρα για να τα βάζουμε στο κέντρο από τα ferrero μας
Τα υπόλοιπα τα τρίβουμε στο μουλτι.
Στο μουλτι λιώνουμε και τις σοκοφρέτες.
Σε μπαιν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την λιωμένη σοκοφρέτα μια κούπα τριμμένο φουντούκι το υπόλοιπο τριμμένο φουντούκι το κρατάμε για να ρολάρουμε τα ferrero μας και την μερέντα .
Τα ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε για λίγη ωρίτσα στο ψυγείο οχι πάνω απο 10 λεπτά να μην γίνει σκληρη η ζυμη .
Την βγάζουμε από το ψυγείο την ζύμη που δημιουργήσαμε. Παίρνουμε με ένα μικρό κουταλάκι λίγη ζύμη βάζουμε στην μέση ένα φουντούκι και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Η ζύμη κολλάει πολύ στα χέρια γι αυτό να τα πλάθουμε με γάντια
Τα ρολάρουμε στο υπόλοιπο τριμμένο φουντούκι που κρατήσαμε και τα βάζουμε πάλι 20 λεπτά στο ψυγείο.
Τέλος κόβουμε μικρά κομματάκια αλουμινόχαρτο και τα τυλίγουμε.
Αν δεν θέλετε να τα βάλετε σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τα βάλετε σε θηκάκια.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.

Ευχαριστώ πολύ την Βασούλα και την Αλίκη για τις υπέροχες συνταγούλες τους…

 

Την συνταγή και τις φωτογραφίες μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ