Έτοιμος για να παραδώσει το δαχτυλίδι της… διαδοχής ο Χρήσος Λάππας

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής της δημοτικής ομάδας

«Είναι θέμα αξιοπρέπειας» αναφέρει για την επιλογή του να αποχωρήσει

«Η παρούσα δημοτική αρχή συνεχίζει το δικό μας σχεδιασμό» υποστηρίζει

Μέσα στις επόμενες μέρες θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ανακατάταξης της ομάδας του πρώην Δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα στον Δήμο Τρικκαίων. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης έχει εκφράσει εδώ και καιρό την απόφασή του να αποχωρήσει και πλέον οι διαδικασίες δρομολογούνται.

Έτσι, τις επόμενες μέρες και πάντως μέσα στον Οκτώβριο θα συγκληθεί η ομάδα με στόχο την εκλογή νέου επικεφαλής. Ο ίδιος ο κ. Λάππας είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από επικεφαλής της παράταξης.  Σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον φαίνεται πως οι «μνηστήρες» της θέσης είναι πολλοί. «Μέσα κι έξω από την ομάδα» όπως παραδέχεται ο κ. Λάππας.

Ενδιαφέρον

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα. Μέλη της ομάδας του κ. Λάππα φέρονται να ενδιαφέρονται, ενώ ακόμη και πρόσωπα εκτός που όμως έχουν πολιτικό υπόβαθρο και «πλάτες» εμφανίζονται ως ενδιαφερόμενοι και μάλιστα φαίνονται να επικρατούν σε μεγάλο βαθμό. Εκείνο που έχει σημασία αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν κάποιοι είναι να βρεθεί εκείνος ο επικεφαλής που θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα επιτυχώς στις εκλογές και να είναι ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου. Διεργασίες, συζητήσεις, παρασκήνιο… όλα παίζουν μπροστά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που πάντως θα έχει λήξει μέσα στον Οκτώβριο.

«Είναι θέμα αξιοπρέπειας»

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να παραδώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής σε μία απόφαση που έχει λάβει εδώ και καιρό. «Νομίζω ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας. Όταν είσαι Δήμαρχος και χάνεις οφείλεις να αποσυρθείς. Σημαίνει ότι το εκλογικό σώμα σε αποδοκίμασε. Ανεξάρτητα από το πόσο έχει δίκιο ή άδικο, ή σωστό ή μη είναι αυτό» μας λέει.

Αντιπολίτευση

Εδώ και καιρό ακούγονται διάχυτες φωνές για την έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου από την πλευρά της ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τρικκαίων. Κληθείς να απαντήσει σχετικά ο κ. Λάππας αναφέρει: «Ο δικός μας αντιπολιτευτικός λόγος είναι ένας διαφορετικός λόγος. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση ως αυτοσκοπό. Προσπαθούμε να είναι με επιχειρήματα. Από εκεί και πέρα η παρούσα δημοτική αρχή, ουσιαστικά συνεχίζει το δικό μας σχεδιασμό. Άρα θα ήταν και λιγάκι παράδοξο, για να μην πω παράλογο, να αντιπολιτευόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό». Όπως εξηγεί η θητεία του κράτησε 3 χρόνια και 3 μήνες  γιατί μετά προκηρύχθηκαν εκλογές. «Το ότι ο σχεδιασμός μας συνεχίζεται σημαίνει ότι ο δικός μας σχεδιασμός, είχε μηνύματα από το μέλλον. Ουσιαστικά δηλαδή κάναμε χθες, αυτά που έπρεπε να γίνουν σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο. Από αυτή την άποψη αισθάνομαι μία ικανοποίηση ότι τα πράγματα προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση, την κατεύθυνση που εμείς είχαμε σχεδιάσει» υπογραμμίζει.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ