Πρεμιέρα των εκπτώσεων-Θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου-Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν από σήμερα στα εμπορικά καταστήματα και οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους σε δελεαστικές τιμές. Οι εκπτώσεις θα ισχύσουν μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και οι έμποροι ευελπιστούν να πάρουν μία οικονομική ανάσα.Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018.

Τι ισχύει για τις εκπτώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

«Τονίζουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής, καθώς σε περίπτωση ελέγχου, οι κυρώσεις είναι αυστηρές και τα ποσά των προστίμων αρκετά υψηλά, ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αναφέρεται.

Έρχεται δύσκολη χρονιά

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο η επόμενη χρονιά θα είναι μία δύσκολη χρονιά. «Γνωρίζοντας πως και η επόμενη χρονιά θα είναι μία δύσκολη χρονιά για το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, με αυξημένες υποχρεώσεις, θα θέλαμε να ευχηθούμε υγεία και δύναμη στους συναδέλφους» επισημαίνει και καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά.

«Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων οφείλει να ευχαριστήσει τους συμπολίτες μας και όχι μόνο για την στήριξή τους  στην τοπική αγορά, προτρέποντας όλους να συνεχίσουν να επισκέπτονται  τα τοπικά καταστήματα επωφελούμενοι την ευκαιρία των μεγάλων εκπτώσεων που αναμένονται» υπογραμμίζει.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ