Ζελέ αλμυρό

Ζελέ αλμυρό…Τέλειο συνοδευτικό ή ορεκτικό πριν το κύριος πιάτο…

 Υλικά

καρότα

πατάτες

αρακάς

αλάτι

πιπέρι άσπρο

400 γραμμάρια ζωμό χορταρικων

1,1/2 κ.γ. ζελατίνη σκόνη

Εκτέλεση

Βράζω τα λαχανικά μας να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνω το ζωμό και διαλύω καλά τη ζελατίνη. Βάζω αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. Μοιράζω σε φορμακια σιλικόνης το ζωμό και σε κάθε φορμακι προσθέτω λίγα λαχανικά. Αφήνω στο τουλάχιστο 4 ώρες να σφίξει καλά και βγάζω από τις φόρμες και σερβίρω.

Σημ.:Μπορούμε να κάνουμε από ζωμό κρέατος ή κοτόπουλο και να βάλουμε και κομματάκια κρέας ή ότι άλλο λαχανικό της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.