Ζάβια: Η άγνωστη, πανέμορφη παραλία που θυμίζει φιόρδ-Δείτε που βρίσκεται

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή αλλά είναι υπέροχη. Μία παραλία που θυμίζει φιόρδ κι όποιος την ανακαλύψει θα την επιλέξει ξανά και ξανά. Ο λόγος για την πανέμορφη μικρή παραλία Ζάβια στα Σύβοτα. Θα την βρείτε στα αριστερά σας, λίγο πριν μπείτε στα Σύβοτα και βορειότερα από την Μικρή Άμμο. Θα τη συναντήσετε με κατεύθυνση προς Πέρδικα προς τα νότια.

Σε ένα καταπράσινο τοπίο με δέντρα που ρίχνουν τη σκιά τους στη θάλασσα, αιωνόβιες ελιές και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, με αμμώδη θάλασσα δίκαια κάποιος θα έλεγε ότι πρόκειται για έναν κρυμμένο παράδεισο που θα αγαπήσει όποιος τον γνωρίσει. Η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο, γιατί είναι κρυμμένη ανάμεσα στα λιόδεντρα. Μία ανάσα μόλις από το κέντρο των Σύβοτων ενδείκνυται για όσους αγαπούν την ηρεμία και τη γαλήνη του τοπίου. Πανέμορφη, απάνεμη και με τοπίο που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής.

Χαρακτηριστικό της παραλίας, εκτός από το καταπράσινο τοπίο, είναι τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. Για κάποιους μπορεί να είναι κρύα καθώς εδώ καταλήγουν πηγές και σε κάποια σημεία ίσως είναι λίγο παραπάνω, αλλά είναι απολαυστικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που αναζητάμε δροσιά.

Η παραλία είναι με ψιλό βότσαλο, η θάλασσα δεν βαθαίνει απότομα και είναι αμμώδης (από τις λίγες στην περιοχή) κι ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά αλλά και όλους όσοι επιθυμούν ήρεμες διακοπές.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες κι ομπρέλες, ενοικιάζονται βάρκες, κανό κι άλλα για όσους αναζητούν να κάνουν κάτι περισσότερο από κολύμπι και ηλιοθεραπεία, ενώ υπάρχει και καντίνα που προσφέρει τα πάντα. Ο ελαιώνας πάνω από την παραλία προσφέρει παχιά σκιά και δροσιά, ενώ στα ατού είναι και το πάρκινγκ.

Στα αρνητικά είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μία μικρή σε έκταση παραλία και πολλές φορές μπορεί να μη βρεις θέση.