TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και πιπεριές

Σεπ 20, 2022
in Μαγειρική
Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και πιπεριές
Share on FacebookShare on Twitter

Ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και πιπεριές

Υλικά για τη πίτα :
1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες ,

180γρ. τυρί φέτα ,

200γρ. μοτσαρέλα,

150γρ. κομμάτι ζαμπόν (κομμένο σε μικρά κυβάκια),

100γρ.βουτυρο,

150γρ. αλεύρι ,

800γρ. φρέσκο γάλα ,

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ,

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο ,

1 πρέζα αλάτι ,

3 αυγά ( 1 αυγό θα χρησιμοποιηθεί για το άλλειμα της πίτας ),

40γρ. σησαμέλαιο (μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε λάδι της αρεσκείας σας) ,

2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές φέτες ,

80γρ. σουσάμι για το πασπάλισμα της πίτα.

Παρασκευή της πίτας :
Σε ένα κατσαρολάκι ( σε μέτρια φωτιά ) , ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε στη συνέχεια το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει το μείγμα μας.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι το μείγμα να πήξει απαλά .
Αποσύρουμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα στη μπεσαμελ το τυρί, τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν , τις πιπεριές , το μοσχοκάρυδο , το πιπέρι , το αλάτι και τα 2 αυγά .
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με μια μαριζ και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 28c.m. και με τη βοήθεια ενός πινέλου το λαδώνουμε με το σησαμέλαιο .
Στη συνέχεια στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας μέσα στο ταψί λαδώνοντας το ένα μετά το άλλο και αδειάζουμε όλη τη γέμιση από το κατσαρόλι επάνω τους. Έπειτα σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα 5 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά ένα προς ένα.
Αλείφουμε τη πίτα με ένα αυγό και τη πασπαλίζουμε με σουσάμι .
Ψήνουμε τη πίτα στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά .
Την πίτα πριν τη βάλουμε στο φούρνο τη σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε έτσι για 50 λεπτά περίπου , συνεχίζουμε το ψήσιμο μετά τα 50 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο . Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα και από τη δύναμη που έχει ο κάθε φούρνος.

Καλή επιτυχία.

Η συνταγή αυτή είναι βασισμένη πάνω σε συνταγή του κύριου ΗΛΙΑ ΜΑΜΑΛΑΚΗ.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Viki Stog.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Πρόγραμμα “Μαγειρική Τέχνη – Ζαχαροπλαστική” στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων

Πρόγραμμα "Μαγειρική Τέχνη - Ζαχαροπλαστική" στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων

Ο Ο.Π.Ο.Π. στην Παναγία Σπηλιά

Ο Ο.Π.Ο.Π. στην Παναγία Σπηλιά

Να μείνει στη θέση του το άγαλμα του Σαράφη σύμβολο της αντίστασης του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ

Να μείνει στη θέση του το άγαλμα του Σαράφη σύμβολο της αντίστασης του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd