Υγιεινές επιλογές για τη σωστή διατροφή του παιδιού μου

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή κατά την παιδική ηλικία είναι το κλειδί για την ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού αλλά και την πορεία της υγείας του στην ενήλικη ζωή. Οι υγιεινές επιλογές εξασφαλίζουν το σύνολο των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή ενέργεια, στη σωματική και πνευματική απόδοση. Οι γονείς πρέπει να έχουν σωστό προγραμματισμό και γνώσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι σωστές βάσεις στην παιδική διατροφή που είναι:

Σύσταση Πρωινού

Απαραίτητο για τα άτομα που σχεδιάζουν τα πρωινά των παιδιών είναι να γνωρίζουν τις διατροφικές ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας. Στον παρακάτω πίνακα δίνεται ένα υπόδειγμα για τα τρόφιμα και τις μερίδες που πρέπει να περιέχονται στο πρωινό των παιδιών, ανά ηλικιακή ομάδα.

Για τις ηλικίες άνω των 2 ετών ασφαλής επιλογή όπως προτείνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, είναι το γάλα χαμηλών λιπαρών 1.5%

Υγιεινά σνακ

Στο παρακάτω πίνακα ακολουθούν υγιεινά σνακ, τα οποία προτείνονται στο σχολείο σαν πρωινό ή ενδιάμεσο σνακ.

Οι γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά όταν σχεδιάζουν και απολαμβάνουν μαζί το πρωινό τους. Στόχος είναι να καθιερωθεί το πρωινό ως βασική, καθημερινή συνήθεια.

Δρ. Άννα Παπαγεωργίου
PhD, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών

Καθ.Φυσικής Αγωγής , Υπεύθυνη Διαιτολόγος στο «Παιδοενδοκρινολογικό Ιατρείο Ελέγχου βάρους του Νοσοκομείου Μητέρα»

evrostia-health.gr

Πηγή:boro.gr & https://babyradio.gr/paidi-kai-diatrofi/igiines-epiloges-gia-ti-sosti-diatrofi-tou-pediou-mou/