Υφυπουργός Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος: Σύντομα ανάδοχος για την ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα–Τρίκαλα–Καλαμπάκα-Η Θεσσαλία η πρώτη Περιφέρεια της χώρας με ηλεκτροκίνηση

Σειρά θεμάτων μεταξύ αυτών και το πλαίσιο δράσεων και έργων στον τομέα των μεταφορών που σχετίζονται με τα Τρίκαλα και ευρύτερα την Θεσσαλία τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό και το αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Όπως υπογραμμίστηκε η Θεσσαλία θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η οποία θα έχει ηλεκτροκίνηση στον σιδηρόδρομο καθώς σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος για την ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα – Τρίκαλα  – Καλαμπάκα, ενώ προχωρά και η διαδικασία για την προκήρυξη της μελέτης για τη σιδηροδρομική ένωση Θεσσαλίας με την Ήπειρο.

«Δεν  ήρθαμε για να ανακοινώσουμε έργα που θα γίνουν, αλλά έργα που τελειώνουν. Γίνεται μια σημαντική δουλειά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διότι υλοποιούνται σημαντικά έργα για την αναβάθμιση και την καλύτερη ποιότητα της μετακίνησης των πολιτών» τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε  «σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος για την ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα – Τρίκαλα  – Καλαμπάκα. Είναι ένα δύσκολο έργο που καταφέραμε να πιέσουμε για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Τώρα είμαστε στο δεύτερο στάδιο αυτό της επικαιροποιήσης του αναδόχου για τις προσφορές».