Xοιρινές μπριζόλες σπετζοφάϊ
Οικογενειακό φαγητό, εύκολο, οικονομικό και πολύ νόστιμο. Μπορεί να το φτιάξει ακόμα και ένας αρχάριος στην κουζίνα.
Υλικά (για 6 άτομα):
- 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
- 10 ντοματίνια κομμένα στα δυο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
- 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο
- 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
Εκτέλεση :
1. Πλένετε τις μπριζόλες και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ με καπάκι. Σκορπάτε τριγύρω τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε.
2. Ψήνετε στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα του φούρνου για μια ώρα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημ.: Φτιάξτε το και με μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος. Γίνεται το ίδιο νόστιμο και τρυφερό το κρέας, διότι το προστατεύουν τα λαχανικά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/