Ξινόχοντρος γιαχνί με λουκάνικα Μάνης

Ξινόχοντρος γιαχνί με λουκάνικα Μάνης … και ο γάμος πέτυχε. Πάντρεψα την Κρήτη με την Μάνη και οι γεύσεις που δημιούργησα είναι υπέροχες. Όσοι έχετε δοκιμάσει ο Ξινόχοντρος είναι ένας αρκετά ξινός τραχανάς. Σε όσους δεν αρέσουν τα ξινά μπορούν να βάλουν γλυκό τραχανά είναι το ίδιο νόστιμο και θρεπτικό φαγάκι.

Υλικά :

250 γρ. ξινόχοντρο

250 γρ. Μανιάτικο λουκάνικο

3 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες

1 κ.σ. πελτέ

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1/2 ποτηράκι του κρασιού

ελαιόλαδο

μπόλικο αλατοπίπερο

Εκτελεση :

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα. προσθέτουμε νεράκι και τον πελτέ ντομάτας. συνεχίζουμε με τον ξινόχοντρο και ανακατεύουμε καλά να μην μας κολλήσει. Μετά από λίγα λεπτά βάζουμε τις πατάτες που αν θέλετε από πριν τις έχετε περάσει από το τηγάνι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνετε το φαγάκι σας και χαμηλώνετε την φωτιά να σιγοβράσουν για 20 λεπτάκια περίπου. Προσέχετε πάντα να συμπληρώνετε νεράκι. Σβήνετε και σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία για να το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).