Ξέρεις πώς να επιλέγεις το καλύτερο καρπούζι; Αν όχι διάβασε το άρθρο

Κάθε φορά που θέλω να αγοράσω καρπούζι το μισό supermarket πρέπει να γυρίσει να με κοιτάξει. Βλέπετε, ακούνε χτυπήματα και γυρνάνε να δουν από που έρχεται το χτύπημα. Εδώ παιδιά, από εμένα στη φρουταρία. Δεν είναι τίποτα, διαλέγω καρπούζι.

Ταυτιστήκατε; Φαντάζομαι πολλοί από εσάς το κάνετε, μιας και αυτό είναι το μυστικό, έτσι μας έλεγαν από μικρά τουλάχιστον. Μα ποιο είναι τελικά το μυστικό για να διαλέγεις πάντα το πιο κόκκινο, λαχταριστό, ζουμερό και μυρωδάτο καρπούζι;

Σωστό βάρος
Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός. Το σωστό το καρπούζι απλά είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του.

Λεία όψη
Θα πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι, τόσο πιο βαθύ πράσινο χρώμα έχει η φλούδα του.

Κίτρινο σημάδι
Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι (εκεί ακουμπούσαν στο χώμα) στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου.

Χλωρό κοτσάνι
Το κοτσάνι του θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πράσινο. Εάν είναι ξερό, τότε σημαίνει ότι είχε μείνει για πολλές μέρες στην αποθήκη του παραγωγού ή του προμηθευτή και άρα δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.

Καλό ήχο
Εάν το καρπούζι είναι ζουμερό και απολαυστικό, όταν το χτυπάς ελαφρά στη μέση, θα πρέπει να ακούγεται ένας ήχος βαθύς κι υπόκωφος. Αν όμως ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός, τότε είναι πολύ άγουρο.

Θα σε συμβούλευα να μην αγοράζεις καρπούζια που έχουν μείνει για πολλή ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο. Αντίθετα, επίλεξε καρπούζια που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Απολαύστε υπεύθυνα λοιπόν!

πηγή :https://melindasblog.me/2018/06/17/%ce%be%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%ad%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%ba%ce%b1/?fbclid=IwAR0uR14-iKFfwDxM228PfON7IphBqoyF0uEumi4PEGZ-38YjdTEHtAslYd8