Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ  στο Πάρκο Ματσόπουλου-Μάγεψαν Ζαμάνη-Δεληβοριάς

«Όχι» στο ρατσισμό, στις διακρίσεις, στην εκμετάλλευση, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό ήταν το σύνθημα του 5ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πάρκο Ματσόπουλου στις 7 κι 8 Ιουλίου με τη συμμετοχή των Τρικαλινών να ξεπερνά κάθε προσδοκία.Με δράσεις, συζητήσεις, μουσικές, workshops κ.α. οι Τρικαλινοί είπαν με όση δύναμη έχουν, «όχι» στο ρατσισμό, στις διακρίσεις, στην εκμετάλλευση, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, χάρισε πέραν όλων των άλλων σπουδαίες καλλιτεχνικές στιγμές με τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Φοίβο Δεληβοριά που ταξίδεψαν μουσικά τους συμμετέχοντες με δύο ανεπανάληπτες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τις διεθνείς εξελίξεις, την άνοδο της ακροδεξιάς και την εμφάνιση ρατσιστικών και φασιστικών μορφωμάτων, για τον εργασιακό μεσαίωνα και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ περιελάμβανε και δράσεις για παιδιά.