Ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να είναι… γκαλερί τέχνης

Όσο πρόκειται για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, υπάρχουν δύο τύποι ταξιδιωτών: όσοι ενδιαφέρονται για τις εμπειρίες που βιώνουν και εκείνοι που είναι έτοιμοι να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν. Με στόχο να ευχαριστήσουν και τους δύο, τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο συχνά παρουσιάζουν μια καλλιτεχνική προσέγγιση της φιλοξενίας. Εκθεσιακοί εσωτερικοί χώροι, εντυπωσιακά γλυπτά αλλά και ξενοδοχεία που είναι εξ ολοκλήρου μικρά μουσεία τέχνης δίνουν την ευκαιρία της διαμονής και της καλλιτεχνικής ανύψωσης…

Συνδυάζοντας την κουλτούρα με την άνεση, αυτά τα ξενοδοχεία τέχνης προσκαλούν τους επισκέπτες να δουν αριστουργήματα από μερικούς από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου. Έτσι, αν προτιμάτε παλαιότερα έργα τέχνης ή πιο σύγχρονα αριστουργήματα, αυτά τα ξενοδοχεία είναι βέβαιο ότι έχουν… καλλιτεχνικές ανέσεις για όλους.

Chambers Hotel (Νέα Υόρκη)

Το Chambers Hotel βρίσκεται στο πολυσύχναστο Big Apple και διαθέτει εκτεταμένη συλλογή σύγχρονης τέχνης. Επιπλέον, κάθε όροφος διαθέτει τη δική του ειδική εγκατάσταση από γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο John Waters και η Sheila Pepe.

Arch (Λονδίνο)

Το πολυτελές Arch Hotel του Λονδίνου διαθέτει μια σειρά από εντυπωσιακά δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικό μπάνιο. Εκτός από τις όμορφες ζωγραφισμένες στο πάτωμα ταπετσαρίες και την πανέμορφη γεωργιανή αρχιτεκτονική, το ξενοδοχείο φιλοξενεί πρωτοποριακές εκθέσεις, γλυπτά και εγκαταστάσεις τέχνης σύγχρονων καλλιτεχνών.

La Colombe d’Or (Γαλλία)

Φωλιασμένο στο St-Paul-de-Vence, μια πολιτιστικά πλούσια κοινότητα στη νοτιοανατολική Γαλλία, το La Colombe d’Or είναι ένα ξενοδοχείο με μια συναρπαστική ιστορία. Ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1920, προσελκύοντας στο καφέ του μια σειρά καλλιτεχνών της εποχής. Τώρα, το ξενοδοχείο είναι διάσημο για το εστιατόριό του, που διαθέτει μια συλλογή έργων τέχνης, από τον Πικάσο και τον Matisse μέχρι τον Miro και το Calder.

Hotel Arts (Βαρκελώνη)

Το Hotel Arts διακρίνεται τόσο για τις υπέροχες τοιχογραφίες του όσο και για την αναγνωρίσιμη αρχιτεκτονική του. Όπως και πολλά σύγχρονα μουσεία, το εξωτερικό του κτηρίου από μπλε γυαλί και εκτεθειμένο χάλυβα ταιριάζει απόλυτα με τη σύγχρονη ισπανική τέχνη που στεγάζει, συλλαμβάνοντας το δημιουργικό πνεύμα της σύγχρονης Καταλονίας.

Cavalieri (Ρώμη)

Το Cavalieri διαθέτει στους χώρους του έκθεση με ελαιογραφίες, μαρμάρινα γλυπτά, έπιπλα εποχής, ακόμη και σπάνιες ταπετσαρίες, που καλύπτουν αιώνες, χώρες και καλλιτέχνες. Η συλλογή έχει πάνω από 1.000 τεμάχια και εκτίθεται στο μεγάλο λόμπι του ξενοδοχείου και στους όμορφους διαδρόμους.

Dolder Grand (Ζυρίχη)

Συνδυάζει τέλεια την πολυτέλεια με την αγάπη για την ιστορία της τέχνης. Με ζωή 100 και πλέον χρόνια, το ξενοδοχείο στεγάζει σήμερα μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης του πρωτοπόρου της Pop Art, Andy Warhol, του σουρεαλιστή Σαλβαδόρ Ντάλι, του Damien Hirst και άλλων γνωστών σύγχρονων καλλιτεχνών.

Palace (Τόκιο)

Το Palace Hotel, που βρίσκεται στην καρδιά του Τόκιο, πηγαίνει την έννοια του ‘art hotel’ σε νέα ύψη. Εκτός από την προσφορά εβδομαδιαίων μαθημάτων origami στους επισκέπτες, το ξενοδοχείο διαθέτει μια ποικιλία συλλογής ιαπωνικής τέχνης.

ART Hotel (Ντένβερ)

Το ξενοδοχείο ART του Ντένβερ εκθέτει συναρπαστικά έργα τέχνης στους διαδρόμους του ενώ κοσμούν και κάθε δωμάτιο. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο γεμάτο από τέχνη «Χρυσό Τρίγωνο» της πόλης και διαθέτει κομψά κομμάτια από πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του 20ού και 21ου αιώνα , συμπεριλαμβανομένων των Leo Villareal και Larry Bell.

πηγή :http://perierga.gr/2017/11/xenodochia-pou-tha-borousan-na-ine-gkaleri-technis/