Ξεκίνησε η κατασκευή του περιπατητικού διαδρόμου στο αθλητικό πάρκο Σωτήρας

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του περιπατητικού διάδρομου στο «αθλητικό πάρκο Σωτήρας». Και για να αποφύγουμε κάθε παρεξήγηση όταν λέμε «αθλητικό πάρκο Σωτήρας» εννοούμε εκείνο που ως τέτοιο καταγράφεται στα χαρτιά.  Διότι στην πραγματικότητα το μόνο που θυμίζει ότι πρόκειται για αθλητικό πάρκο εδώ και 30 περίπου χρόνια είναι η περίφραξη των χώρων που προορίζονται για γήπεδα.

Όπως και να έχει πάντως, είναι γεγονός ότι μπήκαν τα μηχανήματα του Δήμου και ξεκίνησαν τη διαμόρφωση του περιπατητικού διαδρόμου. Σύμφωνα με τη μελέτη με τίτλο «ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ  ΣΩΤΗΡΑΣ», την οποία έχει εκπονήσει το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού κι έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων αντικείμενο του έργου είναι η  κατασκευή ενός διαδρόμου περιπάτου και τρεξίματος στο αθλητικό πάρκο του οικισμού της Σωτήρας με σκοπό την ενίσχυση του αθλητισμού  και γενικότερα της αναψυχής των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο

Μέρος της περιπατητικής διαδρομής θα κατασκευαστεί  παράλληλα με τμήμα της περίφραξης του αθλητικού πάρκου ενώ ο υπόλοιπος διάδρομος  θα διαμορφωθεί εντός του παρακείμενου υφιστάμενου χώρου αναψυχής .

Ο διάδρομος που θα κατασκευαστεί θα είναι συνολικού μήκους  περίπου 1000μ και πλάτους 1,80μ. Οι απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή του, αφορούν σε εκσκαφές και σε επιχώσεις με θραυστό υλικό για τη δημιουργία αρχικής εξυγιαντικής στρώσης περίπου 13 εκατοστών και τελικής στρώσης από έγχρωμο νταμαρόδεμα πάχους 10 εκατοστών, σύμφωνα με τις  προδιαγραφές της μελέτης. Ο διάδρομος θα εγκιβωτιστεί αμφίπλευρα με πρόχυτο κράσπεδο κήπου, ενώ για τον φωτισμό του προβλέπεται η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος αυτού.

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Η  χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ΣΑΤΑ του  Δήμου Τρικκαίων.

Ένας δεύτερος Άη-Γιώργης

Ένας δεύτερος Άη-Γιώργης αφού ακόμη και η έκταση είναι ίδια: 61 στρέμματα. Το αθλητικό πάρκο στη Σωτήρα, μόλις 3,8 χλμ. από το κέντρο της πόλης και, φυσικά, πολύ πιο κοντά σε όσους μένουν στη δυτική πλευρά των Τρικάλων είναι ένας χώρος εύκολα προσβάσιμος και από όσους διαμένουν στα χωριά της ΔΕ Παραληθαίων.

Σχεδιασμός

Βάση των σχεδιασμών που έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή πέραν του περιπατητικού διαδρόμου προβλέπεται ακόμη η δημιουργία:

Στις εγκαταστάσεις θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες του ερασιτέχνη Α Ο Τρίκαλα και οι Ακαδημίες του.

Άξια αναφοράς είναι και η πρόθεση μακροπρόθεσμα η μετάβαση να γίνεται παραποταμίως με ποδήλατο.