Βόλτα με καρότσι: 8 Λάθη που κάνουν όλες οι μαμάδες

Τώρα που ανοίγει και  ο καιρός θα αρχίσετε να βγαίνετε και πιο συχνά βόλτα με το μωρό σας.

Όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που συνήθως κάνουν λάθος οι μαμάδες όταν βγαίνουν βόλτα με το καρότσι.

Τι δεν πρέπει να κάνετε λοιπόν όταν  βγαίνετε με το καρότσι;

Μην βάζετε πράγματα στο πάνω μέρος. Πολλές μαμάδες για να έχουν εύκολη πρόσβαση στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο πορτοφόλι τους συνηθίζουν να τα  βάζουν στο ειδικό σκέπαστρο που έχουν όλα τα καρότσια. Όμως επειδή σκέπαστρα αυτά έχουν και μια ειδική σχισμή για να μπορείτε να βλέπετε το μωρό σας,  αν βάλετε πράγματα μπορεί να ανοίξει και να πέσουν στο κεφάλι του παιδιού σας.

Μην κρεμάτε βαριές τσάντες στα χερούλια. Το ξέρουμε ότι συνήθως βγαίνετε για ψώνια και έχετε μαζί σας και  το μωρό σας αλλά αν βάλετε βαριές τσάντες μπορεί το καρότσι να πέσει από το βάρος.

Μην αφήνετε το παιδί σας  στο καρότσι χωρίς την ζώνη ασφαλείας. Όσο μικρό και να είναι το μωρό σας χρειάζεται να το δένετε γιατί μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε.

Μην δένετε το κατοικίδιό σας στο καρότσι. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να το εξηγήσω παραπάνω αυτό.

Ασφαλίστε  το κάθισμα του αυτοκινήτου σωστά. Πολλά καθίσματα αυτοκινήτου είναι συμβατά  με το καρότσι. Αν το βάλετε στο καρότσι βεβαιωθείτε πως έχει εφαρμόσει σωστά γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει.

Μην αφήνετε το καρότσι στον ήλιο. Όσα ειδικά προστατευτικά και ειδικές αντηλιακές ομπρέλες και να βάλετε μην αφήνετε το καρότσι στον ήλιο όταν το μωρό σας είναι μέσα. Επίσης ελέγξτε την θερμοκρασία πριν βάλετε το μωρό σας μέσα.

Μην σπρώχνετε  το καρότσι ενώ μιλάτε στο κινητό γιατί όλα είναι πιθανά να συμβούν όταν έχετε την προσοχή σας στραμμένη αλλού.

Μην βάζετε το παιδί σας στην θήκη που έχει το καρότσι στο πίσω μέρος. Όσο και να γκρινιάζει και να θέλει να κάτσει όρθιο στο πίσω μέρος θυμηθείτε πως είναι το παιδί σας και όχι μια αποσκευή.

πηγή : babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα