Βογκύλη

ΒΟΓΚΥΛΗ 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κρέας από λαιμό (μπορείτε να βάλετε και από μπριζόλες λαιμού)
3 πράσα
2 κρεμμύδια
2 πατάτες
2 καρότα
2 κουταλιές σούπας σάλτσα
1/2 λεμόνι τον χυμό του
1 κνορ οτι θέλετε
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουτάλια κορν φλάουρ
αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε πρώτα το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας σε μικρά κομμάτια μέχρι να κάνει ένα ωραίο χρώμα και να ροδίσει.
Πρόσθετε τα τα δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα σε κομμάτια και τις πατάτες. Τα τσιγαρίζετε λίγο ακόμα και μετά ρίχνετε και τα πράσα σε μεγάλα κομμάτια τα σβήνετε με το κρασί.
Προσθέστε τις δυο κουταλιές σάλτσα, τον χυμό από το μισό λεμόνι, το κνορ, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα με λίγο νεράκι και αφήστε το φαγητό να γίνει.
Τελος και αφού δεν θέλουμε πολλά ζουμιά στην κατσαρόλα μας διαλύουμε την μια κουταλιά σούπας κον-φλαουρ με λίγο νεράκι και ρίχνουμε στο φαγητό μας.  Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, σβήνουμε το φαγητό και το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.