Βελτιωτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των λαϊκών σχεδιάζει η δημοτική αρχή

«Η αρχή έγινε από την περιφερειακή λαϊκή στην πλατεία ΟΣΕ» λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χριστόφορος ΡόμποςΑποφασισμένη να βάλει τάξη στη λειτουργία των λαϊκών αγορών είναι η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον αρμόδιο για τη λειτουργία των λαϊκών αντιδήμαρχο Χριστόφορο Ρόμπο. Αρχής γενομένης από την περιφερειακή λαϊκή στην πλατεία ΟΣΕ θα γίνουν βελτιωτικές αλλαγές ακόμη και στην καθημερινή και την εβδομαδιαία λαϊκή μέχρι να υπάρξουν οι ουσιαστικότερες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν παρεμβάσεις στην περιφερειακή λαϊκή στο σταθμό του ΟΣΕ που λειτουργεί κάθε Σάββατο εδώ κι αρκετά χρόνια. «Στην λαϊκή αγορά στο σταθμό του ΟΣΕ υπήρχε πρόβλημα με τις χρήσεις που αναπτύσσονται. Παραγωγοί, αυτοκίνητα, πεζοί, ποδηλάτες… Δημιουργούνταν κομφούζιο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο. Εκτός όλων των άλλων ήταν επικίνδυνο για τους παραγωγούς, τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Αυτό που κάναμε ήταν  να χωροθετήσουμε τις θέσεις των παραγωγών ώστε ο χώρος να είναι περισσότερο λειτουργικός» μας εξηγεί. Παράλληλα συντάσσεται κι ο νέος κανονισμός λειτουργίας της συγκεκριμένης λαϊκής.

Στον Κλωτσοτήρα

Κάτι ανάλογο έχει γίνει και στη λαϊκή της Τετάρτης που τελείται στην περιοχή του Κλωτσοτήρα, όπως μας πληροφορεί ο κ. Ρόμπος. Εκεί τα πράγματα ήταν πιο ελεγχόμενα δεδομένου ότι ο αριθμός των παραγωγών είναι πιο μικρός.

Καθημερινή εβδομαδιαία

«Στα πλάνα μας είναι να προχωρήσουμε στο συμμάζεμα τόσο της καθημερινής, όσο και της δευτεριάτικης λαϊκής στο κέντρο των Τρικάλων. Αν και για τη λαϊκή υπάρχει σχεδιασμός για γενική αναμόρφωση της λαϊκής, εντούτοις μέχρι να συμβεί αυτό, θα γίνουν παρεμβάσεις ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία της κι έχουν να κάνουν τόσο με τη χωροθέτηση όσο και με την πάταξη του παραεμπορίου. «Θα οριοθετήσουμε συγκεκριμένα σημεία για να καταπολεμήσουμε και το παραεμπόριο από τους παράνομους παραγωγούς και τους μικροπωλητές» εξηγεί, επισημαίνοντας πάντως ότι πρόκειται για προσωρινά μέτρα μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο για την αναμόρφωση της λαϊκής.