Βάσω Οικονόμου: «Οι Τρικαλινοί ξέρουν από ποιότητα κι απαιτούν τα καλύτερα…»

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος Β & Ο exclusive μας μιλά με ενθουσιασμό για τις φετινές τάσεις της μόδας στο γάμο και τη βάφτιση

Γάμος, βάπτιση… Είναι από τις κοινωνικές εκδηλώσεις που η χαρά και οι εντυπώσεις βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Τα πάντα πρέπει να είναι μαγικά και παραμυθένια. Τα πάντα πρέπει να γίνουν όπως τα έχουμε ονειρευτεί. Αυτός είναι κι ο λόγος που οι μέλλοντες νεόνυμφοι και οι γονείς δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στην προετοιμασία. Όλα πρέπει να είναι τέλεια και τίποτα να μην σκιάσει αυτές τις ευτυχισμένες στιγμές. Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και πολλές φορές αγχωτικές.

Η συγκεκριμένη περίοδος είναι μία περίοδος «δουλειάς» κι έντασης για τα καταστήματα του είδους. Από το Πάσχα και μετά ξεκινά μία περίοδος γεμάτη κοινωνικές εκδηλώσεις αφού η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θεωρούνται ιδανικές για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

Η Βάσω Οικονόμου είναι ιδιοκτήτρια του καταστήματος νυφικών Β & Ο exclusive στα Τρίκαλα. Η ίδια έχει διοργανώσει εκατοντάδες γάμους και βαπτίσεις τα τελευταία χρόνια. Μαζί της είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την προετοιμασία, τη διαδικασία, το χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία του γάμου ή της βάφτισης και φυσικά τις τάσεις της μόδας φέτος σε νυφικά και βαπτιστικά.

Ως προς τις τάσεις της μόδας η κ. Οικονόμου μας μίλησε με ενθουσιασμό. «Οφείλω να ομολογήσω πως «και» φέτος, είμαι εντυπωσιασμένη. Νυφικά ρομαντικά, με βολάν, με μεταξωτό τούλι κι απίστευτα σχέδια στην πλάτη! Νυφικά boho, πιο μπεζ, με φοβερές δανδέλες, κοπανέλι, crop top με μοναδικές φούστες, με μεγάλα πουά και μαργαρίτες» μας λέει.

Στην εποχή της κρίσης ένα από τα εύλογα ερωτήματα είναι εάν οι Τρικαλινοί κάνουν «εκπτώσεις» στα όνειρά τους.  «Οι Τρικαλινοί έχουν πολύ σωστή κρίση. Απαιτούν τα καλύτερα κι αυτό γιατί παρακολουθούν τη μόδα, ξέρουν από ποιότητα και υφάσματα. Σαφώς η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους, όμως υπάρχουν επιλογές για όλα τα budget» απαντά η κ. Οικονόμου.

-Γάμοι, βαπτίσεις… ευχάριστες κι αξέχαστες στιγμές, αλλά αγχωτικές στην προετοιμασία κ. Οικονόμου;

-Αρχικά να τονίσουμε πως όταν έρχεται η ώρα του γάμου και της βάπτισης, όλοι θέλουμε κάτι μοναδικό, διαφορετικό! Όλες οι γυναίκες, νύφες και μανούλες έχουν ονειρευτεί αυτήν τη στιγμή, οπότε το άγχος είναι φυσιολογικό αλλά και δημιουργικό.

«Η μόδα που προστάζει πια σικ κι αέρινα νυφικά με εκλεπτυσμένα υλικά»

-Πόσο καιρό πριν πρέπει κάποιος να αρχίσει την προετοιμασία για ένα γάμο ή μία βάπτιση;

-Η διαδικασία επιλογής νυφικού πρέπει να ξεκινήσει 6-4 μήνες πριν το γάμο και όσον αφορά στη βάπτιση, 2 μήνες πριν. Είναι αρκετός χρόνος για να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν τα όνειρα και οι επιλογές και των δύο περιπτώσεων.

-Αυτή την περίοδο στα καταστήματα αυτού του είδους υπάρχει αυξημένη κίνηση εν όψει του καλοκαιριού;

-Φυσικά! Γιατί είναι η κατάλληλη περίοδος για να οργανώσουμε το γάμο και τη βάπτιση, ενόψει του Πάσχα, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Οι καινούργιες προτάσεις υπάρχουν ήδη στο κατάστημα.

-Οι Τρικαλινοί κάνουν «εκπτώσεις» στα όνειρά τους λόγω της κρίσης; Επιλέγουν με βάση την τιμή; Παλιότερα νομίζω ότι ξοδεύαμε χωρίς μεγάλη σκέψη…

-Οι Τρικαλινοί έχουν πολύ σωστή κρίση. Απαιτούν τα καλύτερα κι αυτό γιατί παρακολουθούν τη μόδα, ξέρουν από ποιότητα και υφάσματα. Σαφώς η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους, όμως υπάρχουν επιλογές για όλα τα budget.

-Σας έχουν τύχει αστεία περιστατικά στη δουλειά σας;

-Το θέλω μας για κάτι μοναδικό, αλλά και το άγχος των ημερών μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος επιλογές και υπερβολές. Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχουν οι ειδικοί με τους οποίους θα χαλαρώσουμε, θα αστειευτούμε, όμως πάνω από όλα θα δημιουργήσουμε.

-Η επιλογή του νυφικού είναι εκείνο που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα;

-Η οργάνωση ενός γάμου ξεκινάει από την επιλογή του νυφικού. Η νύφη είναι αυτή που μαγνητίζει τα βλέμματα και πρέπει να είναι όλης της η εμφάνιση εντυπωσιακή κι ονειρεμένη. Επιπλέον, από το νυφικό εξαρτάται η συνέχεια, τα χρώματα, το στυλ, ο στολισμός, οι μπομπονιέρες.

-Τι συμβουλεύετε τις μέλλουσες νύφες;

-Στις μέλλουσες νύφες προτείνω ναι μεν να έχουν υπόψη τι τους αρέσει, αλλά να έχουν και ανοιχτό μυαλό στο να δεχτούν νέες προτάσεις.

-Ποιες είναι οι τάσεις της μόδας φέτος στα νυφικά;

-Οφείλω να ομολογήσω πως «και» φέτος, είμαι εντυπωσιασμένη. Νυφικά ρομαντικά, με βολάν, με μεταξωτό τούλι κι απίστευτα σχέδια στην πλάτη! Νυφικά boho, πιο μπεζ, με φοβερές δανδέλες, κοπανέλι, crop top με μοναδικές φούστες, με μεγάλα πουά και μαργαρίτες.

«Όταν έρχεται η ώρα του γάμου και της βάπτισης, όλοι θέλουμε κάτι μοναδικό διαφορετικό!»

-Ποια θεωρείτε ότι ήταν η περισσότερο κακόγουστη εποχή σε ό,τι αφορά στο νυφικό;

-Η λέξη «κακουγουστιά» είναι κάτι υποκειμενικό. Είναι θέμα ανθρώπου και γούστου. Οι καιροί αλλάζουν, οι άνθρωποι εξελίσσονται. Το ίδιο και η μόδα που προστάζει πια σικ κι αέρινα νυφικά με εκλεπτυσμένα υλικά.

-Στα βαπτιστικά τι καινούριο θα δούμε φέτος;

-Για τους μικρούς μας φίλους, φέτος θα ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Τα κορίτσια θα πλαισιώνουν ανάλαφρες δανδέλες, λαχούρ, πουά φορεματάκια και λουλουδένια, τουτού και boho μακριά ρούχα. Για τα αγόρια, ρούχα μοναδικά, στυλάτα, με καμπαρντίνες, γιλέκα και σπορ μπουφάν, με ξύλινα παπιγιόν ή γραβάτες και περίεργες τιράντες.

-Αναλαμβάνετε και τη φωτογράφηση… Η φωτογράφηση γάμου και βάπτισης έχει αναχθεί πλέον σε τέχνη;

-Η φωτογραφία είναι κομμάτι της δουλειάς μου και την αγαπώ εξίσου πολύ. Πλέον η φωτογράφιση του γάμου και της βάπτισης, έχει νέο στυλ, πιο καλλιτεχνικό. Οφείλουμε πια να ξεφύγουμε από τις στημένες, κλασσικές φωτογραφίες. Έτσι, λοιπόν, σε μία τόσο σημαντική  μέρα, πρέπει ο φωτογράφος να αιχμαλωτίσει τις όμορφες στιγμές, τα χαμόγελα και τα συναισθήματα, με μοναδικό τρόπο. Άλλωστε η φαντασία και η δημιουργία δεν έχει όρια.

-Φωτογραφήσεις πριν ή μετά το γάμο είναι της μόδας;

-Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια να γίνεται φωτογράφηση μετά το γάμο. Το ζευγάρι είναι πιο άνετο από θέμα άγχους και χρόνου κι επιπλέον οι επιλογές στο θέμα τοπίου είναι απεριόριστες. Όσον αφορά την πριν το μυστήριο φωτογράφηση, είναι λιγότερο διαδεδομένη αλλά υπάρχει κι αυτή η επιλογή για τα πιο εναλλακτικά ζευγάρια.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ